20. avg 2014.

Radovanović: Tanjug nije ni bio za privatizaciju

tanjug-logoV.d. direktora Agencije za privatizaciju Marijana Radovanović objasnila je da državna novinska agencija Tanjug nije na spisku za privatizaciju jer za to nije pokrenuta inicijativa.

Tanjug je javno preduzeće i 100 odsto je u vlasništvu Srbije. Ako bude pokrenuta inicijativa, Agencija za privatizaciju će sprovoditi taj postupak – rekla je ona za Televiziju B92.

Dodala je da je Agencija za privatizaciju 15. avgusta pokrenula postupak privatizacije za 73 medija i preduzeća koja se bave informisanjem.

Na listi medija za koja je raspisan poziv, nalaze se i izdavači dnevnika “Politika” i “Dnevnik”, lokalnih štampanih medija poput “Glasa Podrinja”, “Pančevca” i kruševačke “Pobede”.

Poziv je objavljen i za regionalne javne servise poput Studija B i RTV Kragujevac, Pančevo i Vranje, a tu su i novosadska televizija Apolo, televizije Pirot, Smederevo, kao i preduzeća za radioprogram u Zrenjaninu, Subotici i Požarevcu. Ti mediji su među 502 preduzeća za koje Agencija za privatizaciju Srbije objavila javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend