20. nov 2015.

REM: Rijalitiji samo posle 23 sata

goran_karadzic_rem_mcrsRepubličko telo za elektronske medije doneće obavezujuće uputstvo prema kome će rijaliti programi moći da se emituju samo posle 23 sata

Obaveza emitovanja rijalitija posle 23 sata najverovatnije će stupitina na snagu već od iduće sedmice.

Republičko telo za elektronske medije nije usvojilo zahtev za zabranu emitovanja rijalitija Farma, koji mu je podnelo Osnovno tužilaštvo u Mladenovcu.

“Nismo usvojili zahtev tužioca, jer se pozvao na stari zakon koji više ne važi, ali smo danas izdali preporuku emiterima da rijalitije emituju posle 23 časa“, rekao je Tanjugu predsednik Republičkog tela za elektronske medije Goran Karadžić.

Prema njegovim rečima, REM će sutra podneti Ministarstvu kulture i informisanja, radi saglasnosti, tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe posle 23 časa.

Karadžić očekuje da bi uputstvo moglo da počne da se primenjuje već sredinom iduće sedmice.

“Na taj način spasićemo ranjivu grupu, a to su deca i maloletnici, jer će ti programi nositi oznaku 18, odnosno biće preporučemo da ih gledaju samo punoletni“, rekao je Karadžić.

On je ukazao da je takva odluka doneta, jer emiteri do sada nisu na pravi način odgovarali na opomene i preporuke REM-a da svoje rijalitije prilagode uzrastu od 12 godina.

Javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu podneo je RDA zahtev za zabranu emitovanja Farme, jer se taj rijaliti snima na području mladenovačkog tužilaštva, a u toku rijalitija bilo je više incidenata.

Mediji su preneli da je protiv jednog od učesnika Farme, Kristijana Golubovića, podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u toku realizacije tog programa.

 Foto: Medija centar Beograd 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend