14. jun 2016.

RTV VK: Prisilno obustavljen program

Regionalna Radio-televizija VK sa sedištem u Kikindi u ponedeljak popodne ostala je bez struje, prilikom proslave svog 19. rođendana u prostorijama studija koji se nalazi na Trgu srpskih dobrovoljaca 24, u Kikindi

Osnivač RTV VK Zoran Milešević upozorava u saopštenju da je reč o još jednom vidu pritisaka na uređivačku politiku VK kuće.

On smatra da „nije slučajno da je program nasilno obustavljen baš prilikom pripremanja specijalnog programa, pošto je VK počela da podseća na svoj istorijat i borbu koju je vodila protiv Miloševićevog režima do 2000. godine, kao i na probleme i pritiske koje trpi od strane aktuelne vlasti na čelu sa SNS“.

Prema saopštenju, iz lokalne Elektrodistribucije, redakciji su dispečeri prvo zalupili slušalicu što prijavljuje kvar, koji oni „ne vide“.

Posle više telefonskih poziva, ekipa je izašla na teren i utvrdila da je reč o kvaru ulja u trafostanici unutar zgrade Hotela „Narvik“ u kojem je VK zakupac prostora.

Iz uprave „Narvika“ kažu, međutim, da su 2008. i 2009. prilikom pokušaja da dokažu vlasništvo i uzmu ključeve od trafostanice odbijeni, jer je EPS ostao na stanovištu da je to njihovo vlasništvo.

Sada, kada su utvrdili kvar, saopštili su da je za trafostanicu nadležan „Narvik“ i da rukovodioca Elektrodistribucije kontaktiraju sutra, kada dođe na posao.

„Trenutno, VK ne emituje ni TV ni radio signal, jer je zbog nedostatka električne energije ostao bez mogućnosti da plasira svoje sadržaje“, ukazuje se u saopštenju.

Regionalni radio VK osnovan je 13. juna 1997. godine, a ubrzo je pokrenuta i Televizija VK.

Reč je o redakciji koja se intenzivno bavi istraživačkim novinarstvom, kritički preispituje poteze svih vlasti i dobitnik je brojnih međunarodnih i domaćih priznanja, kako za reportaže, tako i za istraživačke priče.

Radio i TV VK poseduju regionalne licence za emitovanje programa koje je REM produžio na novi osmogodišnji period i važe do juna 2024. godine, navodi se na kraju saopštenja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend