02. jul 2015.

RTV Vranje se privatizuje podelom besplatnih akcija

Zaposleni u Radio-televiziji Vranje (RTV), koja nije među medijima za koje je objavljen javni poziv za prodaju kapitala iz javnih prihoda, odlučili su se za privatizaciju putem podele besplatnih akcija, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora RTV Zoran Veličković

On je za agenciju Beta izjavio da su „svi zaposleni u RTV procenili da je najpovoljnije i najsigurnije da radnici sami preuzmu odgovornost za sudbinu televizije uzimanjem besplatnih akcija, jer se izlaskom na javnu aukciju rizikuje da u privatizaciji učestvuje i neko s lošim namerama“.

„Po Zakonu o javnom informisanju i medijima, za sve medije za koje do 30. juna nije završena privatizacija ili nije objavljen javni poziv za aukciju, postupak privatizacije se prekida, a zaposlenima se nude akcije bez naknade. Nama je stalo da firma radi i ostane. Siguran sam u uspeh, verujem u saradnike koji su ostali, da nismo sigurni u to, ne bismo se upuštali u tu avanturu“, kazao je Veličković.

On je rekao da je RTV u proces pripreme za privatizaciju ušla sa 26 stalno zaposlenih i četvoro saradnika po ugovoru, a da je za 24 zaposlenih, koji su se dobrovoljno prijavili za socijalni program, danas prestao radni odnos.

„Ministarstvo za rad i socijalna pitanja je juče uplatio novac za socijalni program koji je podeljen pojedinačno svakom radniku, a danas se uručuju otkazna rešenja. Najveći broj radnika koji se odlučio za socijalni program dobio je po 200 evra po godini radnog staža“, kazao je Veličković.

On je dodao i da će se za promenu vlasničke strukture u RTV, od javnog preduzeća u akcionarsko društvo, sačekati uredba Vlade Srbije, ali da očekuje da taj rok neće biti kraći od 60 niti duži od 90 dana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend