30. sep 2014.

Ružić: Političari imaju obavezu da brane novinarske slobode

branko-ruzic-tanjugPredsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić smatra, povodom dešavanja u vezi sa emisijom Olje Bećković „Utisak nedelje“ da političari imaju obavezu da stanu u odbranu principa, vladavine prava, novinarskih sloboda, izražavanja različitosti u stavovima i mišljenjima i afirmaciju demokratskih i evropskih vrednosti.

Ružić je naveo i da ga takođe obuzima utisak da protokom vremena „promena svesti i mentaliteta poprima obrise duha vremena“ kada su „vlažili“ i koaksijalni kablovi.

„Iskreno se nadam da me utisak vara“ rekao je Ružić.

TV B92 saopštila je juče da je emitovanje emisije „Utisak nedelje“ autorke Olje Bećković i produkcijske kuće PG mreža odloženo „do daljeg“.

Na to su danas regaovala udruženja novinara i pojedine ličnosti iz javnog i političkog života koje su navele da taj potez smatraju napadom na slobodu medija i izražavanja.

Autorka „Utiska“ je, kako prenose mediji, rekla da njena emisija nije odložena već zabranjena i da je ucenjena.

Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić saopštio je danas da je pozvao Bord direktora, da se odmah nađe rešenje kako bi „Utisak nedelje“ bio na programu B92 već iduće nedelje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend