15. avg 2014.

Saopštenje nedeljnika „Vreme“

vremeNakon teksta „Otkrivena tajna ministarskog sefa“ (VREME, br. 1231) premijer Aleksandar Vučić je sazvao konferenciju za medije i obelodanio ugovor sa kompanijom „Etihad“; nadamo se da će nastaviti takvu praksu i ubuduće kada je reč o drugim ugovorima koje sklapa država.

Kao što je nekad kao generalni sekretar Srpske radikalne stranke političke neistomišljenike nazivao „stranim plaćenicima“ i „domaćim izdajnicima“, tako sada nedeljniku VREME lepi etiketu „Miškovićeve novine“.

Međutim, premijer je u svom obraćanju javnosti izrekao grube klevete i diskvalifikacije na račun nedeljnika VREME. Kao što je nekad kao generalni sekretar Srpske radikalne stranke političke neistomišljenike nazivao „stranim plaćenicima“ i „domaćim izdajnicima“, tako sada nedeljniku VREME lepi etiketu „Miškovićeve novine“. Kao što je nekad kao ministar informisanja, tako i sada kao predsednik Vlade, Aleksandar Vučić klevetanjem, zastrašivanjima i pritiscima sa pozicije moći želi da onemogući slobodan, objektivan i profesionalan novinarski rad.

Svojim ispadima na konferenciji za medije i klevetom, premijer Vučić je pokazao da ne može da se odvoji od radikalske senke. Takođe – da nije razumeo niti usvojio evropske vrednosti za koje se deklarativno zalaže kada nađe za shodno.

Uprkos retorici zastrašivanja, diskvalifikacija i teškom pritisku sa pozicije moći, nedeljnik VREME će kao i do sada nastaviti sa nezavisnim, profesionalnim i objektivnim radom u javnom interesu u šta spada i analiza ugovora sa Etihadom obelodanjenog na premijerovoj konferenciji za medije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend