21. nov 2014.

Sarapa prešao na Pink

sarapaNovinar Predrag Sarapa, nakon što mu je ukinuta emisija na Studiju B, počinje da radi na Pinku 3 gde će zajedno sa još četiri novinara voditi jednosatni tok šou „Pravac“, saopštila je juče ta televizija. Ova emisija emitovaće se svakoga dana, sem nedelje, u 20 časova, dok će se autori emisije takođe svakodnevno smenjivati. 

Osim Sarape, emisiju „Pravac“ vodiće i bivša urednica Studija B i nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu kulture Dragana Milićević, novinarka i publicista iz oblasti kulture i medija Dragana Kanjevac, novinar i kolumnista E-novina Petar Luković i nekadašnji predsednik Saveta RRA Aleksandar Vasić. Emisija će, kako se navodi u saopštenju, obuhvatiti najaktuelnije političke, društvene, ekonomske i kulturne teme.

„Odlukom vlasnika i direktora kompanije Pink International Željka Mitrovića, kanal Pink 3 sa potpunom novim dizajnom uskoro će početi emitovanje celodnevnog informativnog programa. Kanal Pink 3 koncipiran je kao regionalni info kanal i sa potpuno novim tehničkim i produkcijskim kapacitetima emitovaće 24 sata informativni program iz studija u Beogradu, Sarajevu i Podgorici. Pored emisija vesti na svaki sat, tri puta dnevno, u 10, 14 i 21 sat, na Pinku 3 biće emitovane centralne četrdesetominutne regionalne vesti sa uključenjima iz sva tri studija“, navodi se u saopštenju TV Pink dodajući da će u programskoj šemi biti zastupljen i „kvalitetan dokumentarni program iz domaće i strane produkcije“.

Vučić nagovestio

Predrag Sarapa poslednjih meseci žalio se na cenzuru na Studiju B, pošto mu je ukinuta emisija „Sarapin problem“. Premijer Srbije Aleksandar Vučić negirao je više puta da vlast nije odgovorna za cenzuru u medijima. Pre nekoliko dana u intervjuu za Blic, premijer je rekao tim povodom: „Znam da sam kriv i za ukidanje emisije novinara Sarape, kao što neću biti zaslužan kad on počne da radi na mnogo većoj telelviziji“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend