21. nov 2014.

“Ova stranica ne postoji, molimo Vas izaberite neku putem menija ili probajte preko pretrage” najčitanija vest u Srbiji

njuzOva vest se danas pojavila na sajtu Politike, a zanimljivo je da je tekst sa istim sadržajem u više navrata bio najčitaniji kada se pojavljivao na sajtu Peščanika.

Urednica Politike Ljiljana Smajlović kaže da su dosta rizikovali kada su danas odlučili da puste dotični tekst, ali da je njegova čitanost potvrdila da su doneli pravu odluku.

– Nekoliko kolega me je pitalo zašto bismo uopšte puštali tekst koji je identičan nekolicini članaka sa Peščanika, ali sam im rekla da takve vesti uvek privuku veliku posetu sajtu i dosta se dele po društvenim mrežama – smatra urednica Politike i dodaje da publika očigledno sve više vole kratke vesti čiji im sadržaj deluje poznato.

Autorka najpopularnijeg teksta Danica Popović kaže da je prijatno iznenađena uspehom kod čitalaca i dodaje da će se potruditi da i ubuduće opravda očekivanja publike.

– Moji tekstovi su često beležili solidan uspeh kod publike, ali ovo je prvi put da su najčitaniji – smatra Popovićeva i dodaje da ima utisak da je prvobitna verzija imala nekoliko rečenica više – Moguće da je uredništvo odlučilo da malo skrati tekst zbog ograničenog broja karaktera na internetu – dodala je ona.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend