02. jun 2015.

Sindikat novinara Srbije: Hitno izmeniti medijske zakone

sinos_logo_260Sindikat novinara Srbije insistira na hitnoj izmeni medijskih zakona i iz tog sindikata veruju da će Vlada Srbije shvatiti opasnost od gašenja lokalnih medija i pokušati da nađe rešenje koje će biti u interesu javnosti

Kako je upozorila predsednica SINOS-a Dragana Čabarkapa na godišnjoj Skupštini Evropske federacije novinara u Budvi, nastavak privatizacije uništitio bi srpsko novinarstvo i demokratska javnost, prema njenim rečima, apeluje da se to spreči, prenosi Tanjug.

Set medijskih zakona ni na koji način nije stimulisao uspostavljanje socijalnog dijaloga, koji u srpskim medijima ne postoji. U privatnim medijima u Srbiji ne postoje sindikati, poslodavci ne dozvoljavaju sindikalno organizovanje, a u strahu od otkaza, zaposleni prihvataju niske i neredovne plate i nesiguran radni status, naveo je SINOS.

Prema oceni tog sindikata, rastu cenzura i autocenzura, umesto slobodnih Srbija ima kontrolisane medije i sve brže klizi u medijsku nesigurnost, a nepunu godinu od donošenja seta medijskih zakona stanje na srpskoj medijskoj sceni je značajno pogoršano.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend