30. avg 2016.

Sindikat Radio televizije Kragujevac: Raskid privatizacije verovatna opcija

Predstavnici UGS Nezavisnost Radio televizije Kragujevac (RTK) traže sastanak sa Ministarstvom privrede da bi saznali šta ih očekuje ukoliko dođe do raskida privatizacije. Od ovog scenarija strahuju jer vlasnik RTK Radoica Milosavljević nije ispoštovao kupoprodajni ugovor – nije uplatio ugovorenu sumu za obnovu tehnike, nije izmirio doprinose državi, a zaposlenima duguje zarade za skoro pet meseci

– Bojimo se da je raskid privatizacije verovatna opcija, a niko ne zna koji će model u tom slučaju ministarstvo primeniti na nas, da li prelazimo na socijalni program, da li možemo da računamo na fond solidarnosti, koji su rokovi… Kada budemo imali konkretne informacije koje možemo da prenesemo kolegama, održaćemo i konferenciju za medije – rekao je UNS-u predsednik  UGS Nezavisnost Goran Antonijević.

On je demantovao navode sajta N1 da je RTK stupio u štrajk.

– Dogovorili smo se da nikakvog štrajka neće biti. Informativni program nije emitovan za vikend po odluci direktorke zbog navodnih tehničkih problema, mada, ja kao rukovodilac tehničkog sektora ne znam za takve smetnje – izjavio je Antonijević.

On je dodao da je netačna informacija da je o prekidu programa odlučio sindikat i da oni to ne mogu da urade jer, po zakonu, ne smeju da ometaju kolege koje žele da rade.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend