03. sep 2014.

Slavković ponovo vređao „Južne vesti“

slavkovicZamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković u Gradskoj kući je vikao na novinare Južnih vesti i optužio ih da su „strani plaćenici“, tvrdeći da „zna ko su pravi nalogodavci“.

Slavković je, dok su okupljeni novinari čekali obraćanje gradonačelnika nakon sednice Gradskog veća, zastao i počeo da viče na novinara Južnih vesti Aleksandra Stankova.

– Dok sam sa ostalim kolegama čekao gradonačelnika naišao je Slavković i pitao me da li sam iz Južnih vesti. Posle mog potvrdnog odgovora počeo je da viče i govori kako smo mi „dno i kako nemamo meru“ aludirajući na određeni komentar koji je pročitao. Ja nisam znao o čemu se radi, a zamenik gradonačelnika je tvrdio da je komentar pročitao na našem sajtu. Kasnije se ispostavilo da je na Fejsbuk strani – kaže Stankov

U svom „obraćanju“ Slavković je uputio i niz uvreda na račun urednika Južnih vesti Predraga Blagojevića, nazivajući ga pritom „Kursadžijom“.

U svom „obraćanju“ Slavković je uputio i niz uvreda na račun urednika Južnih vesti Predraga Blagojevića, nazivajući ga pritom „Kursadžijom“.

– Znam nalogodavac ko mu je, znam na koliko je kurseva bio preko bare… – rekao je Slavković.

Ovo je drugi put da zamenik gradonačelnika Niša javno vređa Južne vesti.

Sredinom novembra prošle godine, nezadovoljan zbog kritičkog pisanja o njemu, Slavković je na svom Fejsbuk profilu ponudio nagradu onom ko sazna „ko Južnim vestima daje pare i ko je pravi nalogodavac“.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić nije želeo da komentariše ponašanje svog zamenika, a pitanje da li podržava ili osuđuje takvo ponašanje za njega je bilo smešno. On je rekao da nije čuo Slavkovića kako viče novinaru, a onda je pročitao sporan komentar i izrazio svoje nezadovoljstvo.

Sporni komentari na Fejsbuku

Vičući na novinara Aleksandra Stankova zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković je pomenuo i sporni komentar „smrt gradonačelniku“ koji je navodno neko od građana ostavio na Fejsbuk stranici Južnih vesti.

Ipak, administratori stranice nisu uspeli da pronađu sporni komentar, a i Slavković i gradonačelnik Perišić su odbili da kažu kada je i na koji tekst na Fejsbuku ostavljen taj komentar.

Pri tom, vredi pomenuti da je Uslovima korišćenja Fejsbuka (od 15. novembra 2013. godine) definisano da je ostavljanje komentara na toj društvenoj mreži u isključivoj odgovornosti autora tih komentara, odnosno korisnika Fejsbuka.

– I pored toga naši administratori uklanjaju sve komentare za koje procene da su uvredljivi, ali to čine i kada nam građani ukažu na sporan sadržaj – kaže urednik komentara Južnih vesti Dalibor Milojković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend