10. feb 2016.

Odbijen zahtev za raspravu o privatizaciji Radio-televizije Kragujevac

Rukovodstvo Skupštine grada nije prihvatilo nedavni zahtev odborničkih grupa Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke za sazivanje sednice gradskog parlamenta po hitnom postupku na kojoj bi se razmatrao predlog Zaključka o preispitivanju procesa privatizacije Radio-televizije Kragujevac

„Zarad javnosti treba podsetiti da se Skupština grada Kragujevca, od juna do oktobra prošle godine, u više navrata, izjašnjavala o pitanjima vezanim za privatizaciju Radio-televizije Kragujevac, navedeno je u obrazloženju čelnika SG, uz napomenu da je RTK bila tema sednice Skupštine grada i 27. novembra prošle godine“, kada je doneta odluka kojom su prestala osnivačka prava grada Kragujevca nad radio televizijom Kragujevac.

„Uzimajući u obzir sve ove činjenice smatramo da nema neraščišćenih pitanja oko privatizacije Radio televizije Kragujevac i da je u redovnoj skupštinskoj proceduri bilo sasvim dovoljno prostora za informacije i pitanja na ovu temu, tako da nema razloga za sazivanje sednice SG po hitnom postupku“, odgovoreno je iz Skupštine grada šefovima odborničkih grupa ZZŠ i DS.

Odborničke grupe ZZŠ i DS poručuju, međutim, da će istina o slučaju RTK, bez obzira na protivljenje skupštinske većine da se u gradskom parlamentu raspravlja na tu temu, morati da izadje u javnost. Odbornik i funkcioner ZZŠ Saša Milenić s tim u vezi ističe i da novi vlasnik RTK ima privilegiju da se njegova firma, jedina na području Kragujevca, a suprotno važećim pravnim normama, zove imenom grada bez ikakve prethodne saglasnosti gradske Skupštine.

– Želi se kod neobaveštenih Kragujevčana, od kojih se sva bitna pitanja u gradu sklonjena, sakriti informacija da to više nije gradska televizija. ZZŠ i naši koalicioni partneri neće sedeti skrštenih ruku. Naprotiv, mi ćemo ovu temu izneti pred republičkog ombudsmana, jer je reč o imovini, finansijskim I svojinskim pitanjima građana Kragujevca, kao i o političkom pravu Kragujevčana na lokalnu samoupravu i objektivno informisanje u gradu, kaže Milenić i zaključuje da „slučaj RTK mora da izadje u javnost“.


Autor: Z. R.

1 komentar za: “Odbijen zahtev za raspravu o privatizaciji Radio-televizije Kragujevac

  1. surfer

    Pa taj Sasa Milenic i ekipa su pripremali tu istu televiziju da je oni kupe tj. neko iz njihovih redova. Sve je to jedna velika igra koja se igra preko ledja zaposlenih.

    11. феб 2016. at 13:30

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend