11. jan 2015.

SNS BRUKA Gradska preduzeća plaćaju vređanje funkcionera i novinara

Dejan Andrejević

Dejan Andrejević

Niška Javno-komunalna preduzeća, od kojih nekima rukovode kadrovi SNS-a, finansiraju rad internet portala putem kojeg se već duže vreme na najprimitivniji način vređaju gradski funcioneri i novinari.

Samo je niški Vodovod (JKP Naisus) za nekoliko meseci u 2013.i 2014.godini platio oko pola miliona dinara za „medijsko praćenje“ na TV Jumbo koja tvrdi da emituje program u digitalnom formatu a u sklopu koje postoji i pomenuti portal. Stvar bi manje bila skandalozna da vlasnik televizije i portala nije Miodrag Stanković, otac šefa protokola u Vodovodu Marka Stankovića, inače, bliskog saradnika direktora Vodovoda i sekretara GO SNS u Nišu Dejana Andrejevića.

Zanimljivo je da su izlivi najgore vulgarnosti i primitivizma krenuli nakon medijskih izveštaja o aferama Andrejevića – koji iako je direktor Vodovoda nije uredno otplaćivao preuzeti ugovor o dugovanjima za komunalije.

Marko Stanković

Uz to, za direktora svoje propale firme koja je više od dve godine u blokadi, postavio je upravo Marka Stankovića, partijskog kolegu, koji nije mogao da prođe ni na kastingu za pomoćnika folk pevačice Seke Aleksić, ali je bio dobar za funkciju šefa protokola u Vodovodu.

Na meti portala, našao se i gradski većnik koji se usudio da javno kritikuje rad Andrejevića i zatražio njegovo pozivanje na odgovornost.

Budući da se u međuvremenu za ugovore o „medijskom praćenju“ Vodovoda i tome da li pomenuta televizija ima potrebnu dokumentaciju za rad zainteresovala i niška policija, počelo je još beskrupuloznije vređanje na internet stranicama ovog portala zanemarljive posećenosti.

Zoran Perišić

Na pitanje da li je stav i gradskog odbora SNS-a da su im funkcioneri, kako se navodi u tekstovima „impotentni, gejevi, psihopate“, prvi čovek naprednjaka i gradonačelnik Niša Zoran Perišić navodi da to nije stav gradskog odbora „nikako“.

– Osuđujem svaku uvredu na bilo kog čoveka, bilo da je on običan građanin, gradonačelnik, gradski većnik ili novinar. Ne znam da li je Andrejević zloupotrebio službeni položaj potpisavši ugovor sa portalom oca Marka Stankovića i ne znam koliko novca ide portalu od strane JKP, rekao je Perišić za „Blic“. Dejan Andrejević, da podsetimo, bio je Perišićev šef kabineta pre nego što je imenovan za poslanika Narodne skupštine i direktora niškog Vodovoda. Bez poslaničkog mandata ostao je, nakon publikovanja nekoliko njegovih afera upravo u „Blicu“.

Novinare nazivaju narkomanima i plaćenicima

Novinari koji se bave istraživačkim novinarstvom i koji objavljuju tekstove o vladajućoj stranci, takođe se prozivaju u tekstovima, ali bez konkretnog imena i prezimena. Predrag Blagojević, član Izvrnog odbora NUNS- a i glavni urednik portala „Južne vesti“, kaže da pritisak nisu samo pretnje i fizički napadi, već i uvrede, pozivi na linč.

– Novinari imaju pravo da kritikuju, ali pritom treba razlikovati slobodu govora od govora mržnje i uvreda. Nazivati bilo koga psihopatom, postavljati pitanje njegove nacionalne pripadnosti ili seksualnog opredeljenja je ne samo nedopustivo, već i zakonski kažnjivo. Još je ozbiljnije i to što se takvi „mediji“ i „novinari“ kroz skrivene ugovore, potpisane bez ikakvih kriterijuma, finansiraju iz javnih budžeta, novcem svih građana, kaže Blagojević.

 

1 komentar za: “SNS BRUKA Gradska preduzeća plaćaju vređanje funkcionera i novinara

  1. Perica Mali

    Nezabeleženo i neviđeno moralno devastiranje funkcije direktora JKP Naissus: Dejan Andrejević. On je dokaz da i automat za kafu može konkurisati za direktora Naissusa.

    09. мар 2015. at 01:52

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend