13. avg 2015.

Specijalni tužilac pozvao novinara da objasni navode o hapšenju

5db6930e32c6e7827b228d9ced3561faCrnogorski specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoje Katnić pozvao je u četvrtak urednika lista Informer Novaka Uskokovića da dođe u Tužilaštvo i da mu tamo iznese svoje tvrdnje u vezi sa navodnom prodajom informacije o hapšenju grupe sadašnjih i bivših funkcionera Budve.

Novinarka Televizije Crne Gore je na konfetenciji za novinare Katnića i vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ivice Stankovića povodom hapšenja u Budvi, kako je večeras prenela Televizija Crne Gore, postavila pitanje zašto su pojedini mediji, pre drugih, imali detalje o hapšenju, iako je to državna tajna.

„Hoće li neko da odgovara? Ukoliko je trebalo javnost da zna, zašto nisu svi mediji ravnopravno obavešteni“, pitala je novinarka.

Pomoćnik direktora Uprave policije, Milovan Pavićević na to pitanje je odgovorio da „policiji nije odgovaralo da sam čin hapšenja bude javan, te da to dokazuje činjenica konspirativnosti policije i pronalazak svih osumnjičenih na svojim adresama“.

„Pre svega, čin hapšenja je trebalo da se izvede u strogoj tajnosti zbog konspirativnosti službenika kriminalističke policije, što je profesionalni standard i princip funkcionisanja policije“, rekao je Pavićević.

Potom je, kako je preneseno, glavni i odgovorni urednik lista Informer Novak Uskoković pitao „ko je prodao informaciju da će biti o hapšenja za 3.000 evra i da li će to biti istraženo“.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić s tim u vezi pozvao Uskokovića da dođe u Tužilaštvo i iznese sve informacije koje ima.

„Ovim krivičnim djelima za koje postoje osnovi sumnje da su počinili ovi osumnjičeni, kao i drugi, napadnute su osnovne vrednosti društva, temelji društva. Osnovne vrednosti društva štitimo svi zajedno, pa i poslenici javne riječi. Čini mi se da bi poslenici javne reči trebalo do ovakvih informacija da dolaze na konferencijama za medije“, poručio je Katnić i dodao da je sve mimo toga na štetu osnovnih društvenih vrijednosti“, preneo je portal TV Crne Gore.

Prvu informaciju o hapšenju u Budvi objavili su Televizija i portal Vijesti.

Crnogorsko državno tužilaštvo i policija potvrdili su da je u Budvi uhapšeno 13 osoba osumnjičenih da su oštetili lokalni budžet za 10 miliona evra.

Uhapšeni su sadašnji i bivši funkcioneri Opštine Budva, izvršni direktor preduzeća Trejd Junik Crna Gora, koje je bilo partner lokalne vlasti u gradnji tržnog centra TQ Plaza u Budvi.

Policija traga za jednom osobom.

Među uhapšenima su aktuelni gradonačelnik Lazar Rađenović, menadžerka grada Milena Marović – Bogdanović, savetnik premijera Aleksandar Tičić, te bivši čelnici budvanske opštine Rajko Kuljača i Dragan Marović.

 Foto: Vijesti.me 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend