18. nov 2014.

Stanojević: „Srbiju vodi jedan čovek“

Ono što premijer Aleksandar Vučić radi i govori, to je naša sudbina, neposredno se odražava na naš život, jer on ima ogromnu podršku građana, i zato je razumljivo što se u medijima toliko pojavljuje, smatra Zoran Stanojević, novinar RTS-a.

Stanojević kaže da su mediji tu da prate političke događaje, a “90 odsto političkih događaja kreira Vučić i nekoliko ljudi oko njega”, pa ako se to pretvara u propagandu, to je, kaže, “Vučićev problem a ne toliko problem medija”.

On dodaje da su novinari u Miloševićevo vreme znali da ga Zapad ne podržava, te da su “imali podršku da se protive tom sistemu”. Stanojević se pita “kome sada čovek da se obrati da bi dobio podršku u kritici vlasti, kada svi evropski političari kada dođu u Srbiju govore hvalospeve o čoveku za koga mi mislimo da se previše pojavljuje u medijima”.

Kada je reč o tome što su neke emisije u poslednje vreme skinute sa programa pojedinih televizija, Stanojević navodi da mu je najveći problem emisije “Utisak nedelje”, ali da to više vidi kao “problem poslovanja u Srbiji” a ne problem medijskih sloboda.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend