28. avg 2015.

Stefanović najavljuje pobunu i „napad jajima“ na RTS, Babić negoduje zbog „skandaloznih“ izjava

565254_borko-stefanovic140812-ras-foto-emil-conkic-025_fPotpredsednik DS Borislav Stefanović pozvao je danas na demonstracije i pobunu protiv RTS, jer se na toj televiziji, kako kaže, ne može čuti nijedan kontraargument onome što govori vlast, a iz SNS je stigla oštra osuda i poruka da neće dozvoliti da se od Beograda pravi Bejrut

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije izjavio da se na srpskim medijima generalno ne može videti ništa što protivreči onome što govori vlada, a na programu RTS čak ne postoji apsolutno nijedno drugo mišljenje.

– Za to je direktno odgovoran urednik informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović, čovek koji sprovodi više „vučićizam“ nego sam Vučić i neka očekuje demonstracije, pobunu, jaja ispred RTS, ja mu to poručujem – rekao je Stefanović, koji je i šef poslanika DS.

Na to je reagovao šef poslanika SNS Zoran Babić poručivši Stefanoviću da SNS neće dozvoliti da bilo ko od Beograda pravi Bejrut, poprište za sukobe, paljevine, „da se ljudi kao što su i ranije radili prebijaju zbog posla koji obavljaju“.

Ocenivši Stefanovićevu izjavu kao skandaloznu, Babić je rekao i da ona predstavlja direktan uticaj na nezavisnost medija u Srbiji i korak unazad kada je u pitanju sloboda medija.

– To je drugi čin nečega što je Stefanović već radio u kampanji pre nekoliko meseci, kada je pozivao na razne sukobe, na ukrajinski scenario, bosanski, na paljenje, lomljenje, čerečenje, samo zato da se DS vrati na vlast – podsetio je Babić i poručio: „Takve pretnje ne smemo da dozvolimo“.

On smatra i da je neophodno da se jasno osude pretnje bilo kom novinaru i čoveku koji pošteno i odgovorno radi svoj posao, podsetivši da je Nenad Lj. Stefanović urednik informativnog programa RTS postao u vreme kada je državom upravljala DS, zbog čega je upitao „kako vam je tada valjao, a sad ne valja?“.

Srbiji je potrebna stabilnost, smatra Babić konstatujući da nju imamo upravo zahvaljujući ozbljnoj i reformskoj politici Vlade Srbije i premijera Vučića, za šta je dobila pohvale od vodećih zemalja.

SNS: DS vrši pritisak na medije

Srpska napredna stranka saopštava da je Demokratska stranka nastavila u svom starom maniru da na najbrutalniji način vrši pritisak na medije, ovaj put na Radio-televiziju Srbije.

Oni koji se diče pozivom svojih potpredsednika na ukrajinski scenario i smenu vlasti nasilnim putem, oni koji od pojma „demokratija“ znaju za samo jednu reč, i to onu u imenu svoje stranke, danas su ponovo pokazali pravo lice i otvoreno, na najgrublji i najnecivilizovaniji način, uvredili sve zaposlene na javnom servisu Srbije i čitavu novinarsku struku.

Pitamo Borislava Stefanovića, potpredsednika DS-a i šefa Poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije, da li napada urednika Informativnog programa RTS-a, Nenada Lj. Stefanovića, jer želi da njegova omiljena novinarka i partnerka koja, pored toga što je postala urednik Zabavnog programa, sada postane i urednik Informativnog programa javnog servisa, kako bi u dogovoru sa njim odlučivala šta sme, a šta ne sme da se objavi?

Srpska napredna stranka smatra da je ponašanje Borislava Stefanovića i Demokratske stranke nedopustivo i do sad nezabeleženo u demokratskim društvima, i poziva javnost da osudi ovakve sramne pritiske na slobodu medija u Srbiji.

PS: Izjave B. Stefanovića sramota za parlamentarnu stranku

Pokret socijalista upozorio je danas Demokratsku stranku (DS) da izjave njenog poslanika Borka Stefanovića predstavljaju sramotu za jednu ozbiljnu parlamentarnu stranku, komentarišući njegov poziv na pobunu protiv RTS i glavnog urednika informativnog programa.

„Želimo da podsetimo demokrate da je vreme kada su vaši jurišnici palili i prebijali po Beogradu davno prošlo i da građani Srbije neće dozvoliti da ih ponovo uvučete u avanturu koju bi kao i prethodnu skupo platili“, poručio je Pokret socijalista.

Pokret socijalista smatra da, to što je Demokratska stranka izgubila poverenje građana, što joj čitavi odbori otkazuju poslušnost i što će vrlo brzo postati vanparlamentarna i na pokrajinskom i na republičkom nivou, jeste unutrašnji problem te stranke.

„Taj problem demokrate trebaju da rasprave sa svojim predsednikom Bojanom Pajtićem, koji ih je svojim bahatim i neodgovornim ponašanjem doveo u ovakvu situaciju. Što se tiče Borka Stefanovića on ovakvim izjavama pokazuje da je od člana grupe ‘Generacija bez budućnosti’, postao član stranke bez budućnosti, a sada definitivno i političar bez budućnosti“, navedeno je u saopšenju Pokreta socijalista.

  Foto: Emil Čonkić 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend