01. okt 2015.

Stefanović: Vlasnik „Telepromptera“ odbio poligraf

10462210_479740012162142_1195555772633479580_oMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je urednik sajta „Teleprompter“ Danilo Redžepović, koji je saslušan u sredu uveče, odbio poligrafsko ispitivanje. Premijer Vučić rekao je da su u slučaju „prisluškivanje“ svi nadležni državni organi reagovali veoma ozbiljno i da rade svoj posao

Stefanović je novinarima u Policijskoj akademiji rekao da je Redžepović, za koga kaže da je prijatelj predsednika DS-a Bojana Pajtića, na većinu pitanja na saslušanju, sinoć oko 20 sati, odgovorio pozivajući se na Zakon o medijima, prenosi Tanjug.

Stefanović je rekao da za sada nije video nijedan dokaz da je bilo prisluškivanja.

„To je ujedno i odgovor na pitanje DS-a: ‘Izvinite, potpuno sam siguran da nijedna državna institucija nije prisluškivala ni Lidiju Udovičk, niti Pajtića'“, rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da će istraga pokazati da li su oni bili prisluškivani, ali i ocenio da smo ostali uskraćeni za poligrafsko testiranje Redžepovića, koje bi moglo da potvrdi verodostojnost njegovih navoda.

„Nadam se da će ostatak istrage biti usmeren ka tome da utvrdimo odakle se uopšte pojavio taj papir i da li je na bilo koji način verodostojan“, rekao je Stefanović.

Pajtić je juče na konferenciji za novinare rekao da je transkript njegovog telefonskog razgovora sa Lidijom Udovički, koji je objavioTeleprompter autentičan i zapitao ko ga prisluškuje.

„Postavljam pitanje držžavnim organima ko i s kojim pravom prisluškuje predsednika Vlade Vojvodine i lidera najveće opozicione stranke“, rekao je Pajtić uz ocenu da država u kojoj se to događa „nije ni pravna, ni demokratska“.

Na to su reagovali ministar unutrašnjih poslova Stefanović i šef BIA Aleksandar Đorđević koji su poručili da ni MUP ni BIA nikada nisu prisluškivali razgovore, niti učestvovali u presretanju komunikacije Bojana Pajtića ni Lidije Udovički.

VUČIĆ: NADLEŽNI REAGOVALI, NEMAM VREMENA ZA POLITIČKE IGRARIJE

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su u slučaju „prisluškivanje“ svi nadležni državni organi reagovali veoma ozbiljno i da rade svoj posao.
„Ja se time nisam lično bavio…ne zanimaju me političke igrarije“, rekao je Vučić novinarima u Strazburu, i podsetio da on kao predsednik vlade ima drugačije obaveze i odgovornosti prema građanima.

„Mislim da je svim ljudima jasno da, ako izbegavate da se na poligrafu izjasnite i da kažete da li je nešto tačno ili ne, znači da ne govorite istinu ili da nešto krijete“, primetio je premijer.

„Moj posao je da se bavim napretkom Srbije, ozbiljnim pitanjima i da na odgovoran način zastupam našu zemlju i to ću uvek u budućnosti da radim. A u te politikantske igrarije i to da li će neko da ima pet ili šest odsto i koliko još dugo čvrsto može da se drži za svoju fotelju, to mene ne zanima“, poručio je premijer.

On o svemu drugom, kako je istakao, ne bi ni da govori, tim pre što veruje da su „svi ljudi u Srbiji sve perfektno razumeli“.

Ministar je rekao da su i on i Đorđević potpuno spremni da odgovaraju ako se pruži i jedna trunka dokaza.

„Ja vam kažem da nikada nije dat nijedan nalog, niti je bilo kada dobijena bilo kakva naredba za njihovo prisluškivanje, odnosno presretanje njihovih telefonskih razgovora. Nama je sasvim jasno da je ovo potpuno fabrikovana i izmišljena priča“, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova naglasio je da će istraga biti sprovedena do kraja.

Đorđević je rekao da BIA ne prisluškuje nikoga bez naloga suda, kao i da su to potvrdili kontrolni organi, među kojima je i Zaštitnik građana.

Stefanović je naveo i da je reč o potpunoj zameni teza i da čitava afera stvara atmosferu haosa i rušenja premijera Aleksandra Vučića koji je počeo da podiže Srbiju.

O prisluškivanju danas je bilo reči i u parlamentuPoslanici su debatovali o tome ko je prisluškivao Pajtića, a ko Vučića.

Povodom transkripta razgovora čiju je autentičnost potvrdio lider DS-a i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić Ambasada SAD je saopštila da ambasador Majkl Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje.

Odgovarajući na brojne upite upućene od strane medija u Srbiji u vezi sa navodnim razgovorom između Udovički i Pajtića, Continental Wind Partners LLC (CWP – američka kompanija) saopštila je da nema saznanja o navodnom razgovoru koji se pominje između Udovički i Pajtića.

 Foto: Facebook 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend