30. nov 2015.

Stefanović: Vučić prošao poligraf, Branko je Saša

Ministar Nebojša Stefanović je saopštio da je premijer Aleksandar Vućić na sopstveni zahtev saslušan i da je prošao poligraf

Stefanović je naveo i da se pojavio novi dokaz da je čitava afera oko premijera lažna i izmontirana.

On je precizirao da se premijer dobrovoljno podvrgao detektoru laži, kako bi odgovorio na optužbe koje su iznete u Kuriru, a koje ga terete da je sa svojim bratom Andrejem Vučićem i urednikom Informera Draganom Vučićevićem i direktorom tog lista Damirom Dragićem pokušao da nagovori bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

„Aleksandar Vučić je dobrovoljno odgovarao na pitanja i na sva pitanja odgovorio sa ne, a detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nije sedeo s njim bilo gde, a ponajmanje u nekoj kafani“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stefanović je rekao da su zbog optužbi iznetih u listu Kurir Vučiću postavljena sledeća pitanja:

– Da li je ikada video Aleksandra Kornica, bivšeg direktora Kurira?

– Da li se ikada sa njim sastao?

– Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta drugo za davanje lažnog iskaza?

„Na sva ta pitanja premijer je odgovorio sa „ne“ i detektor laži je pokazao da govori istinu“, rekao je Stefanović.

On je ocenio da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem izneo takve informacije.

Srpsko Tužilaštvo je u međuvremenu poručilo da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Bivši direktor „Kurira“ Aleksandar Kornic otišao je u policiju na saslušanje, a odbio je poligraf, izjavio je ministar Stefanović.

„Branko nije Branko“

Ministar Stefanović je saopštio da se pojavio novi dokaz da je čitava afera oko premijera Aleksandra Vučića lažna i izmontirana, prenevši da se prijavila osoba koja je navedena kao Branko na video snimku koji je dnevnik „Kurir“ objavio na svom sajtu, a koja nema veze sa čitavim slučajem.

Došli smo do novih saznanja. Na video klipu postavljenom na sajtu „Kurira“, koji ‘pojašnjava’ navode Aleksandra Kornica, navedeno je da je osoba za vezu između njega i ostalih, izvesni Branko. Taj Branko, ispostavilo se, ne postoji“„, naglasio je on gostujući na TV Pink-u.

Stefanović je rekao da se čovek sa slike pre pola sata pojavio u policijskoj stanici u Rakovici.

Radi se o Saši Obradoviću, porodičnom čoveku, koji nema nikakve veze sa ovim slučajem i s bilo kim od pomenutih ljudi„, kazao je on.

Ministar je istakao da je Obradović došao u policijsku stanicu, jer ne želi da bude dovođen u vezu sa ovom pričom.

On nema veze ni sa jednom političkom strankom, niti je upoznao Kornica ili bilo koga drugo, a i ne zove se Branko. To je porodični čovek koji nema nikakve veze sa ovom pričom„“, naveo je Stefanović.

On je podvukao da je ovo krupan dokaz da je čitava priča fiktivna i izmišljena, te da će i ovo biti predmet rada državnih organa, jer se radi o zloupotrebi.

Ovo je dovoljno kao dopunski dokaz koji pokazuje kako su ozbiljno radili na pripremi rušenja premijera Vučića„“, naglasio je Stefanović

Prema njegovim rečima, radi se o komplikovanom slučaju, ozbiljnoj laži, prevari i urušavanju državnih institucija.

Redakcija lista Kurir saopštila je, povodom izjava ministra policije, da taj list nije „optužio premijera Srbije Aleksandra Vučića za iznudu, već je preneo navode krivične prijave podnete protiv glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i direktora toga lista Damira Dragića“.

Stefanović je potvrdio da je policija uhapsila S.M. bivšeg pripadnika MUP-a srbije, pripadnika barske kriminalne grupe, koji je osam puta zatečen na prilazu domu porodice Vučić.

Stefanović je rekao da da će biti maksimalno pojačana bezbednost premijera i svih državnih funkcionera koji bi mogli biti ugroženi.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend