03. nov 2015.

„Studentski mediji agora za buduće intelektualce“

Za studentske medije pišu mladi koji žele da se usavršavaju i ti mediji su agora za buduće intelektualce i akademske građane

To je poruka panela “Značaj studentskih medija-nekad i sad” u okviru Medija marketa.

Predsednik Unije studentskih glasila Srbije Nenad Ružić rekao je da ne treba očekivati milionsku posećenost studentskih medija niti da će biti na listi najboljih deset sajtova u Srbiji.

“Međutim, zbog toga ne treba da zavređuju manje pažnje jer nose potpuno drugačiju vrstu vrednosti”, istakao je Ružić.

On je dodao da je jedan od problema studentskih listova njihovo finansiranje, jer samo mali broj njih ima stabilne izvore prihoda, a to su oni koji su povezani sa fakultetima.

Privatnih studentskih medija, kako je naveo, ima malo, jer oglašivači zbog ograničene publike ne vide interes u oglašavanju u studentskim medijima.

“Nažalost, studentski mediji su isključivo pokrenuti entuzijazmom. To je gorivo koje nas pokreće i podstiče da detaljno istražimo temu kojom se bavimo kako bi o tome upoznali širu javnost“, rekao je on.

U Srbiji postoji oko 40 studentskih medija, dve televizije uz jednu televizijsku emisiju, jedna radio emisija, kao i nekoliko štampanih medija dok su svi ostali uglavnom na internetu.

Kao neke od značajnijih, Ružić je naveo sajt Portal mladi, Studentski život, Interfon, niški Studentski dnevni list, novosadski Studentski vodič, kao i Žurnalist i Politikolog…

Panel na Media marketu, kako je rekao, bila je prilika da se studentski mediji približe posetiocima.

“Želeli smo da shvate da smo mi grupa mladih koji žele da se usarvršavaju i razmišljaju, da to prenesu na papir i da to vredi čitati”, rekao je Ružić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend