29. jan 2016.

Tamara Skrozza dobitnica nagrade „Jug Grizelj“

skroza-grizelj_mcrsNagrada „Jug Grizelj“, koja se dodeljuje za najviše domete u istraživačkom novinarstvu u službi razvijanja prijateljstva među ljudima i uklanjanja granica među narodima, uručena je novinarki nedeljnika Vreme Tamari Skrozza

Kako se navodi u obrazloženju, nagrada je dodeljena Tamari Skrozza jer se godinama bavi temama od suštinskog značaja za Srbiju i „drži se onoga što je svima vidljivo, a često skrajnuto“.

„Tamara Skrozza mogla je da dobije ovu nagradu i pre godinu dana i pre pet i 10 godina. Direktna i bespoštedna, ne propušta nešto što bi proletelo ispod radara“, kazala je članica žirija Antonela Riha.

Tamara Skrozza kazala je da je nagrada „Jug Grizelj“ za nju najznačajnije priznanje.

„Nagrada mi je dodeljena kada sam mislila da se predam i dignem ruke od svega. Ova nagrada me obavezuje, čovek ne sme da odustane, moramo dalje. Nagradu nije ukaljao ni obeščastio nijedan dobitnik. Ovo je obaveza da ostanem čista u ovom vremenu zla. Nadam se da će ono čime se bavim i način na koji se bavim doprineti da živimo u koliko-toliko pristojnoj državi i da mediji neće biti ono čega se stidimo“, kazala je Tamara Skrozza.

O stanju u medijima kaže: „Ako smo ljudi u novinarstvu, onda ćemo se potruditi da naš rad bude ne u službi ove ili one stranke ili tajkuna ili kompanije, već u interesu građana i građanki Srbije. Da li ćemo to nazvati nepristrasnošću, objektivnošću ili nekim drugim izmišljenim imenom, to nije važno, bitno je da budemo pošteni ljudi“.

Odluku o laureatu za 2015. godinu većinom glasova doneo je žiri Fonda u sastavu Lila Radonjić, Snježana Milivojević, Nebojša Grujičić, Elena Krstanović-Grizelj i Antonela Riha.

Fond „Jug Grizelj“ osnovali su 1991. godine Grizeljevi prijatelji i kolege: Slavoljub Đukić, Milan Milošević, Dušan Simić, Stevan Nikšić i Aleksandar Nenadović i uz podrsku porodice Juga Grizelja ustanovili godišnju novinarsku nagradu koja nosi njegovo ime, u želji da sačuva uspomenu na tog uglednog beogradskog i jugoslovenskog novinara, kolumnistu, analitičara, reportera i filmskog scenaristu.


Pogledajte video prilog televizije N1.

 Foto: Medija centar Beograd 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend