29. jan 2016.

Kurir: Vi ste, gospodo iz vlasti, reketaši!

kurirMinistar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović ugrozio je sigurnost članova redakcije i protivpravno ograničio slobodu govora i javnog istupanja, ponavljajući danas u otvorenom pismu javnosti optužbe da se Kurir bavi reketiranjem, čime je još jednom zloupotrebio službeni položaj i prekoračio ovlašćenja

Ministar Stefanović pokušava da zamenom teza optuži redakciju Kurira za ono čime se on i njegovi politički patroni bave.

Ukidajući i reklame Kuriru – što nema nikakvu ni marketinšku ni tržišnu logiku da se jedna kompanija ne oglašava u najtiražnijim dnevnim novinama koje imaju jeftinije tarife od drugih – vlast je ta koja zapravo reketira Kurir.

Time što nam ukida reklame, vlast pokušava da nas finansijski iznuri i iznudi od nas uređivačku politiku koja njima odgovara.

Vi ste, dakle, gospodo iz vlasti, reketaši, a ne Aleksandar Rodić niti novinari Kurira.

Osim toga, Nebojša Stefanović kao ministar policije morao bi barem da poznaje terminologiju sektora koji vodi.

Ministre policije, u Krivičnom zakoniku Srbije ne postoji krivično delo „reketiranja“, već „iznude“, ali normalno je da vi, kao svršeni student Megatrenda i plagijator, to ne znate.

Uzgred, ako ste već optužili vlasnika Kurira Aleksandra Rodića da „naručuje“ naslovne strane Kurira, moramo da vas pitamo po čijem ste vi nalogu, da li po Vučićevom, napali dnevni list Kurir. I po čijem je nalogu „Telekom“ odlučio da ukine reklame Kuriru?

Da li je to bila procena direktora marketinga ili nalog premijera Vučića, kao kazna za kritičke tekstove o njegovoj vladi i tekstove o aferama koje smo objavljivali?

I ko je onda „reketaš“, ministre Stefanoviću?


Redakcija Kurira

1 komentar za: “Kurir: Vi ste, gospodo iz vlasti, reketaši!

 1. svetlanast.

  Da li ste primetili da je sve vise ljudi /onih koji imaju novca za novine/ koji kupuju Politiku, da vide ko je umro /citulje/ i kupe Kurir, da procitaju, ono sto ne mogu u drugim dnevnim novinama.
  Ukidanje oglasa je kazna za neposlusne medije.
  Nema potrebe za cenzurom jer je SNS „uvela“ autocenzuru.
  Gore je nego u vreme Milosevica.

  29. јан 2016. at 17:36

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend