19. jan 2015.

Tasovac: Ministarstvo će reagovati povodom „slučaja Informer”

ivan-tasovacMinistarstvo kulture i informisanja će u ponedeljak reagovati u slučaju Informera u vezi sa objavljivanjem navodnih fotografija obnažene hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, najavio je resorni ministar Ivan Tasovac.

Imamo preduslove u zakonima koji su usvojeni da možemo da reagujemo u ovakvim situacijama. Onog trenutka kad budemo imali sve informacije, Ministarstvo kulture i informisanja će reagovati, najavio je Tasovac u emisiji „Stav Srbije” Prve srpske televizije.

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Vesna Marjanović je dodala da je uredništvo Informera naslovnom stranom na kojoj su objavljene navodne fotografije hrvatske predsednice učinilo mnogo prekršaja.

Ne može se stvar završiti izvinjenjem urednika. Ovo mora da se osudi, rekla je Marjanović i ukazala da ne zna ko je vlasnik Informera.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović je ocenio da je to što se desilo logičan ishod onoga što Informer radi čitavo vreme.

Do sada je bilo barem stotinak prilika da se reaguje. Informer je pretorijanska garda ove vlasti, ne verujem da će se nešto ozbiljno desiti, smatra Orbadović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend