02. avg 2014.

Televiziji na kojoj je zaposlen dodelio tri i po miliona dinara

Bojan Panaotović | Foto: Treća Srbija

Bojan Panaotović | Foto: Treća Srbija

Bojan Panaotović, funkcioner Treće Srbije, dodelio je lokalnoj Televiziji “Most”, na kojoj radi, čak 3,5 miliona dinara kao član komisije na javnom konkursu za projekte iz oblasti javnog informisanja, koji se sufinansiraju iz gradskog budžeta kojim je podeljeno 13 miliona dinara za 14 projekata.

Višestruko veću sumu od ostalih, od čak 3,5 miliona dinara, dobila je Televizija “Most” za projekat “Možemo i mi” namenjen zaštiti interesa osoba sa invaliditetom. Panaotović, član Predsedništva Treće Srbije, tvrdi da njegovo članstvo u komisiji nije sukob interesa i da je u komisiju pozvan kao sociolog.

– To što sam autor i urednik druge emisije na televiziji nema nikakve veze. Neću raditi na projektu o osobama sa invaliditetom. U svojoj emisiji bavim se drugim temama, tako da nema govora o sukobu interesa – kaže Panaotović.

Mada Panaotović ne vidi ništa sporno, stručna javnost misli drugačije. Tomislav Žigmanov, politički analitičar, smatra da to nije pitanje političke nekorektnosti, već “flagrantno postojanje sukoba interesa”.

– Ne može osoba koja dodeljuje biti i ona koja prima, pa makar i posredno. Pokazuje se da novac poreskih obveznika služi sebičnim i uskostranačkim interesima. Javnost će biti na taj način zakinuta za istinito i objektivno informisanje – kaže Žigmanov.

Milica Ružičić | Foto: S. Vojnović

Milica Ružičić | Foto: S. Vojnović

S druge strane, Milica Ružičić, predsednica Centra “Živeti uspravno”, smatra da ovakve specijalizovane emisije osobe sa invaliditetom dodatno isključuju iz društva.

– Naš stav je da ništa ne treba odvajati. Ako govorimo koji su putevi prohodni kada pada sneg, treba reći i koje su biciklističke staze prohodne, kao i kuda je prohodno osobama u kolicima – kaže Ružičićeva, i pohvaljuje informativne emisije u kojima je program istovremeno praćen znakovnim jezikom.

Inače, TV „Most“ je, prema podacima Agencije za privredne registre, prošle godine poslovala sa neto gubitkom od 26,6 miliona dinara. Na ovoj televiziji se već svakodnevno emituje emisija sličnog naziva “Možeš i ti”, ali zasad nije poznato da li je u pitanju isti ili sličan projekat.

“Hvala dedi na pobedi”

Jedan od članova komisije bio je i politički analitičar i simpatizer Treće Srbije Branko Radun, organizator prošlogodišnjeg koncerta “Hvala dedi na pobedi” povodom Dana pobede za koji je iz gradskog budžeta za kulturu izdvojeno čak pet miliona dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend