06. nov 2015.

Tužilac traži zabranu emitovanja Farme

farma logoOpštinski javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović uputio je danas zahtev Radio difuznoj agenciji za zabranu emitovanja rijalitija „Farma“

Tužilac u zahtevu traži da se realizacija „Farme“ zabrani u roku od 48 časova, a odgovor RDA može da se očekuje u toku sledeće sedmice, preneo je „Blic“.

„Blic“ dodaje, da je po nalogu tužioca Jovanovića, juče u Barajevu u policiji saslušan jedan od učesnika tog rijalitija Kristijan Golubović, a zbog ugrožavanja sigurnosti drugih učesnika Maje Nikolić, Alena Mukulića i Radeta Lazića, kao i sumnje da je Jeleni Milošević naneo teške telesne povrede.

Goluboviću je Viši sud u Beogradu pre nekoliko dana odložio izdržavanje kazne zatvora od osam godina na koju je osuđen zbog trgovine drogom. Izvršenje kazne je odloženo do 5. januara 2016. godine, jer Golubović mora da ispuni ugovorne obaveze koje je preuzeo u odnosu na rijaliti „Farma“.

Selaković: Ne komentariššem sudske odluke, pa ni o Goluboviću

Ministar pravde Nikola Selaković poručio je danas da kao ministar nema pravo i neće da komentariše nijednu sudsku odluku, pa ni u slučaju odlaganja izdržavanja kazne Kristijanu Golubviću.

„Kao ministar pravde, za razliku od advokata, ne komentarišem sudske odluke i ne vršim pritisak na rad suda. Naročito se to neće dogoditi posle katastrofalne činjenice da iz sudskog budžeta moramo da platimo 3,6 miliona evra za oslobađajuću presudu takozvanoj stečajnoj mafiji“, rekao je Selaković novinarima nakon otvranja Prekršajnog suda u Beogradu.

Ministar je podsetio da je taj slučaj počeo u vreme neke druge vlade (2006. godine), kada su hapšenja „maltene prenošena direktno“, dok sada ova vlada mora da plaća dugove za to.

Vrativši se na temu Golubovića, Selaković je postavio pitanje da li neko može da mu kaže da li je ta odluka nezakonita ili je doneta u skladu sa zakonom.

„Sud treba da bude suveren u donošenju odluka. Ko koga štiti, ne može ministar to da ispituje“, rekao je Selaković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend