04. nov 2016.

TV Art ugašena posle dve i po decenije

Poslednjeg dana oktobra u ponoć TV Art prestala je da emituje program prvi put posle 25 godina postojanja. Kako za UNS kaže Slađana Pojić, direktorka ove beogradske kablovske televizije, razlog za gašenje bili su finansijski problemi

– Dugo smo bili u lošoj finansijskoj situaciji i više nismo mogli da priređujemo ni ovo malo sadržaja koji nam je ostao. Počeli smo da ulazimo u dugove i shvatili smo da je najbolje da ugasimo televiziju – rekla je Pojić. Televizija se finansirala iz sopstvenih prihoda i imala je četvoro stalno zaposlenih i pet honorarnih saradnika.

– Ranije smo radili produkciju i tada je bila malo bolja situacija. Samo oglašavanje nikada nije bilo dovoljno da pokrije troškove. Pošto u ovoj zemlji nikog ne zanima kultura, pomoć nismo mogli da dobijemo ni od Ministarstva kulture i informisanja – dodala je Pojić.

TV Art osnovana je decembra 1991. godine, a program je počela da emituje u julu naredne godine. Teritorija na kojoj se video njen program obuhvatala je Beograd i 100 km južno od njega, kao i celu Vojvodinu. Od samog početka ova medijska kuća je sadržaj zasnivala na temama iz kulture i umetnosti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend