04. jan 2016.

„Tviter” uvodi nove mere protiv govora mržnje i vređanja

Twitter_Flickr_keiyac„Tviter” je najavio da će preduzeti nove mere kako bi ograničio i suzbio govor mržnje i uvredljivo obraćanje i ponašanje

Ovaj potez je usledio pošto su se društvene mreže našle pod pritiskom SAD i vlada drugih zemalja posle terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji da učine više na iskorenjivanju onih koji pripremaju zavere i nasilje, izvestio je AFP.

„Verujemo da je zaštita od zloupotreba i uznemiravanja vitalni deo obezbeđivanja prava na slobodno izražavanje na ’Tviteru’”, rekla je Megan Kristina, zvaničnica „Tvitera” zadužena za onlajn bezbednost.

Prema novim pravilima, korisnici „Tvitera” „ne mogu da upućuju pretnje nasiljem ili promovišu nasilje, uključujući pretnje ili promociju terorizma” i „ne mogu da podstiču ili učestvuju u vređanju i maltretiranju drugih”, preneo je Tanjug.

Korisnici, kako je navedeno, „ne mogu ni da promovišu nasilje ili direktno prete ili napadaju druge na osnovu verske, rasne, etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, godina ili hendikepa”.

 Foto: Flickr / keiyac 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend