26. avg 2014.

UNS: Kazniti napadača na fotoreportera Informera

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje današnji napad na fotoreportera dnevnog lista „Informer“ i traži od policije i tužilaštva da hitno identifikuju i procesuiraju napadača. Kako je UNS-u rekao glavni i odgovorni urednik “Informera” Dragan J. Vučićević, ”fotoreporter ‘Informera’ danas je otišao da snimi zgradu u koju se nedavno uselio narodni poslanik Dragan Šutanovac”.

“Dobili smo informaciju da se Dragan Šutanovac uselio u novi stan. Naš fotoreporter je otišao da fotografiše zgradu. U trenutku kada je slikao prezime na interfonu, iz zgrade je izleteo čovek koji se predstavio kao vlasnik zgrade i uz uvrede i psovke mu rekao da se skloni i da ne fotografiše. Kada je fotoreporter odbio da ode, čovek ga je udario pesnicom u grudi i nastavio da ga vređa”, rekao je Vučićević i dodao da je slučaj prijavljen policiji.

Na svom tviter profilu Dragan Šutanovac je napisao da je “najbolje da policija ispita ceo slučaj” i da on “nema baš nikakve veze sa tim”.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend