10. mar 2015.

UNS: MUP da odgovori TV B92 zašto je Brankici Stanković potrebno obezbeđenje

unslogoUdruženje novinara Srbije (UNS) poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova da odgovori na zahtev TV B92 i javno saopšti zašto je novinarka B92 i urednica „Insajdera“ Brankica Stanković šest godina pod policijskom zaštitom. TV B92 je, povodom izjave člana uprave FK Crvena zvezda Nebojše Čovića, koji je u emisiji „Teška reč“ doveo u pitanje opravdanost policijskog obezbeđenja Brankici Stanković, zatražio od MUP-a da javno saopšti zašto je ona pod policijskom zaštitom 24 sata dnevno, s obzirom na to „da je odluka o tome doneta na osnovu bezbednosnih procena“

Ova televizija danas je objavila da je, u dogovoru sa urednicom redakcije Insajder Brankicom Stanković,odlučila da do daljnjeg odloži emitovanje emisije „Reporter“.

UNS smatra da MUP treba da nedvosmisleno i jasno odgovori na zahtev B92 kako bi bile otklonjene sve sumnje u opravdanost policijskog obezbeđenja i omogućen rad Brankice Stanković, redakcije „Insajdera“ i emitovanje emisije „Reporter“.

UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama  svih onih na čije nezakonite poslove ukazuju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend