22. jun 2015.

UNS narodnim poslanicima: Da zaposleni u medijima koji su poštovali rokove budu u ravnopravnom položaju

skupstina-srbije_12Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva narodne poslanike da pri usvajanju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima omoguće da zaposleni u medijima čiji su izdavači poštovali rokove i na vreme počeli privatizaciju budu u ravnopravnom položaju u odnosu na kolege iz medija čiji su se izdavači o rokove oglušili

Izmenama Zakona predviđeno je da se medijima koji Agenciji za privatizaciju nisu na vreme podneli neophodnu dokumentaciju 1. jula postupak privatizacije obustavi i da se oni privatizuju prenosom akcija na zaposlene bez naknade.

Mediji koji su na vreme predali dokumentaciju biće ponuđeni na prodaju. Tek ukoliko u dva pokušaja ne bude zainteresovanih za njihovu kupovinu, zaposleni će moći da dobiju kapital bez naknade, čime su stavljeni u neravnopravan položaj.

UNS traži od narodnih poslanika da zaposlenima u medijima u privatizaciji obezbede jednake mogućnosti tako što će izmenama Zakona biti omogućeno da svi koji žele i to zatraže do 1. jula dobiju besplatne akcije medija u kojima u rade.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend