22. jun 2015.

REM obustavio postupak protiv TV Pink

PinkNema elemenata koji sugerišu da je emiter uticao na tragediju, kaže Goran Karadžić

– Regulatorno telo za elektronske medije (REM) obustavilo je postupak za ukidanje emisije „DNK“ na TV Pink i oduzimanju dozvole za emitovanje signala tom mediju sa nacionalnom frenkvencijom, koje je zatražilo više od 70 organizacija civilnog društva. To je za Danas potvrdio predsednik Saveta REM-a Goran Karadžić. Kako je rekao, postupak je obustavljen jer nema elemenata koji sugerišu da je emiter, u ovom slučaju TV Pink, uticao na tragediju koja se desila kada je nakon emitovanja „DNK“ učesnik te emisije pretukao suprugu na smrt.

U peticiji nevladinih organizacija, koja je REM-u poslata još u aprilu, navedeno je da je TV Pink u „DNK“ omogućio „još jednom nasilniku da pred očima javnosti zlostavlja suprugu preispitujući njenu ‘ispravnost’ u postupku utvrđivanja očinstva nad zajedničkom decom“. U objašnjenju peticije piše da se njegovo nasilje prema supruzi pojačalo u periodu od snimanja do prikazivanja sporne emisije, a da ju je dva dana posle emitovanja ubio.

– Osim što zaposleni i gosti emisija TV Pink tuku i ubijaju žene, ne, nema drugih elemenata. Ovom odlukom, što se nas tiče, REM je preuzeo odgovornost za promociju muškog nasilja prema ženama u elektronskim medijima – kaže za Danas Aleksandra Nestorov iz Autonomnog ženskog centra.

Inače, Savet REM-a je još u decembru prošle godine izrekao, kako se navodi na sajtu ovog tela, meru upozorenja pružaocu medijskih usluga Preduzeću za informisanje i marketing „Pink International Company“ d.o.o iz Beograda, zbog emitovanja programskih sadržaja kojima su povređena ljudska prava, a naročito dostojanstvo ličnosti učesnika u emisiji „DNK“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend