22. jun 2015.

Epl zapošljava novinare

posao-racunar-internet_660x330Epl se bacio u potragu za novinarima i informacijama zahvaljujući aplikaciji za svoj operativni sistem iOS9 koja bi od njega mogla da napravi direktnog konkurenta Guglu, Fejsbuku i Flipbordu

Američka informatička kompanija je odlučila da zaposli iskusne novinare da bi upravljali njenom aplikacijom za informacije, nasuprot konkurentima koji se oslanjaju na algoritme.

„Epl želi da ljudi stvaraju informacije a ne algoritmi, što je u skladu sa reputacijom marke koju brani“, ocenio je, profesor novinarstva na Univerzitetu u Misuriju, Džad Slivka, inače specijalista za sadržaje za mobilne uređaje.

Epl nije izneo detalje svog projekta, samo je naveo na stranici za zapošljavanje da traži pasionirane i kompetentne novinare da bi omogućio identifikaciju i objavljivanje onoga što je najbolje u pogledu nacionalnih, međunarodnih i lokalnih informacija.

Precizirano je i da novinari treba da imaju instinkt za informacije od prioritetnog značaja, ali i da budu sposobni da pronalaze originalne priče koje ne bi mogli da registruju algoritmi, objavljeno je na veb portalu belgium-iphone.lesoir.be.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend