24. mar 2016.

UNS: Neprihvatljive uvrede poslanika SNS-a Slobodana Gvozdenovića TV Valjevo Plus

slobodan_gvozdenovic

Slobodan Gvozdenović

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje je doskorašnji narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) iz Valjeva Slobodan Gvozdenović uputio novinarima TV Valjevo Plus

Kako za UNS navode iz ove televizije, “Slobodan Gvozdenović je, prilikom posete ministra Velimira Ilića Valjevu 21. marta, glavnom i odgovornom uredniku TV Valjevo Plus Predragu Lučiću, koji je pratio taj događaj, rekao: ‘ **** Vam majku, vašem gazdi kriminalcu koji bi trebalo da bude u zatvoru, a ne da zida mostove i druge objekte u gradu’. Kada ga je Lučić pitao da li se ta pretnja odnosi i na Televiziju Valjevo Plus, Gvozdenović je odgovorio: ‘Da, da i na vas’, i pominjući visokog finkcionera SNS-a, Darka Glišića rekao: ‘ **** vam majku Darko Glišić kada vas sve bude stavio u kočanjku’“.

Kako nam je rečeno u Gradskom odboru SNS-a u Valjevu, „Slobodan Gvozdenović ne želi da da izjavu UNS-u“.

Predrag Lučić slučaj je prijavio policiji.

Podsetimo, Slobodan Gvozdenović je na konferenciji za novinare u novembru prošle godine rekao da je Televizija Valjevo Plus povela “orkestriranu kampanju protiv Vlade Srbije i SNS”. Povod za izjavu Gvozdenovića bilo je gostovanje lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića na ovoj televiziji u emisiji “Razgovor plus”.

UNS podseća da nosioci vlasti imaju pravo da kritikuju medije, ali da te kritike moraju biti zasnovane na argimentima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend