17. jun 2014.

UNS osudio pretnje direktora Jumka

 

Direktor Jumka Goran Đorđević

Direktor Jumka Goran Đorđević

Udruženje novinara Srbije protestovalo je zbog pretnji koje je direktor Jumka Goran Đorđević uputio novinarki Radiotelevizije Vranje Mariji Krstić Jordanov.

Novinarka je UNS-u rekla da je Đorđević psovao, vređao, govorio joj da je luda i da joj je potrebno lečenje, kao i da je dno dna.

„Moj radni zadatak bio je izveštavanje sa protesta dela radnika Jumka koji su u štrajku već šest meseci. Pošto sam uzela izjave dvoje sindikalnih vođa, želela sam da čujem i nekog od predstavnika rukovodstva kompanije. Dok sam razgovarala sa obezbeđenjem, prišao mi je v.d. generalnog direktora Đorđević i počeo je da me vređa“, rekla je Marija Krstić Jordanov.

„Više puta sam ga zamolila da stane pred kameru i iznese svoj stav o problemima u Jumku, ali on je to odbio“, rekla je Marija Krstić Jordanov.

„Govorio je da sam luda, da je potrebno da se lečim, da sam dno dna i da se gubim sa poseda Jumka jer, kako je rekao, RTV Vranje dolazi u Jumko kako bi radnike koji štrajkuju još više podstrekivala na to“, dodala je Marija Krstić Jordanov.

Dodala je da ju je Đorđević uz psovke i grube reči pitao da li je direktor poslao da huška štrajkače.

„Više puta sam ga zamolila da stane pred kameru i iznese svoj stav o problemima u Jumku, ali on je to odbio“, rekla je Marija Krstić Jordanov.

Novinarka je dodala da je Đorđević rekao obezbeđenju da je izbace i pretio da će pozvati policiju i podneti krivičnu prijavu protiv nje zbog neovlašćenog snimanja, što je i učinio, ali je ubrzo povukao prijavu.

Đorđević je u izjavi UNS-u negirao tvrdnje novinarke RTV Vranje da ju je vređao i dodao da jeste pozvao policiju, zato što novinarska ekipa bez njegove dozvole nije smela da uđe na posed kompanije.

„UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora“, navodi se u saopštenju tog novinarskog udruženja.

Za originalni tekst na sajtu B92 kliknite ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend