01. okt 2014.

„Vratite nam Utisak“

utisaklogoUdruženje novinara Srbije (UNS) poziva novinare i javnost da potpišu peticiju „Vratite nam Utisak“. UNS traži da Televizija B92 poštuje ugovor i počne sa emitovanjem uticajne i gledane emisije „Utisak nedelje“ autorke Olje Bećković.

U objašnjenje poslovodstva televizije B92 da razvojni planovi iziskuju premeštanje „Utiska nedelje“ na kablovski kanal B92 info ne verujemo tim pre što je onemogućen redovan početak emitovanja emisije 31. avgusta.

Podrška „Utisku nedelje“ i autorki Olji Bećković je podrška dokazanim profesionalnim standardima, standardima koji se temelje na slobodi različitog mišljenja, dijalogu i dužnosti novinara da postavi sva, pa i neugodna pitanja nosiocima javnih funkcija.

Peticiju sa prikupljenim potpisima uručićemo poslovodstvu TV B92.

Peticiju možete potpisati ovde.

NUNS: Podrška peticiji „Vratite nam Utisak“

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podržava inicijativu Udruženja novinara Srbije (UNS) i poziva novinare da potpišu peticiju „Vratite nam Utisak“.

NUNS smatra da je podrška autorki Olji Bećković, zapravo, podrška novinarstvu zasnovanom na profesionalnim standardima, dijalogu i pravu na slobodu mišljenja.

Verujemo, takodje, da je obaveza menadžmenta RTV B92 da poštuje sve klauzule iz postojećeg ugovora izmedju ove kuće i PG „Mreža“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend