21. avg 2015.

UNS: Policija da pronađe odgovorne za onemogućavanje rada RTV Kraljevo

NASLOVNA YOUTUBEUdruženje novinara Srbije (UNS) ponovo traži od nadležnih da što pre pronađu i kazne odgovorne za učestalo onemogućavanje rada Regionalne televizije Kraljevo.

U noći između utorka i srede, oboren je stub u selu Ratina kod Kraljeva sa kojeg je emitovan signal Radio Kraljeva i na kom se nalazio srednje-talasni predajnik ovog radija.

Stub visine 50 metara podignut je 1970. godine. Njegovim obaranjem pričinjena je šteta od oko 9 miliona dinara.
Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

“Policija nema nikakvih informacija ni za prethodni slučaj krađe antena RTV Kraljevo. Ponovo je podneta prijava protiv NN lica. I dalje smatramo da su ovo pokušaji da se onemogući objektivno izveštavanje naše televizije. Svašta smo preživljavali za sve ove godine, ali se sa ovako učestalim napadima nikada nismo susreli. Verujemo da u svemu ovome ima političkog uticaja. Takođe, takav stub nije mogao da obori jedan čovek, to je morala biti organizovana grupa. Sada emitujemo program sa druge kote, ali se nadamo da će odgovorni biti pronađeni i da će ovo ometanje našeg rada prestati”, rekla je za UNS glavna i odgovorna urednica RTV Kraljevo Violeta Simović.

Podsećamo, prošle nedelje sa kote Borča gde se nalazi link Televizije Kraljevo za emitovanje programa nepoznata lica poskidala su više od 10 antena i pritom oštetila uređaj koji doprema digitalni signal do distributera slike.

Gledaoci RTV Kraljevo zbog toga nisu mogli da prate program 24 sata.

UNS smatra da ometanje rada ove televizije koje se ponavlja iz nedelje u nedelju nije običan slučaj krađe i traži od policije da što pre otkrije ko stoji iza ovih napada, a od pravosudnih organa da ih primereno kazne.

 Foto: UNS 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend