14. jul 2015.

UNS: REM da preispita opravdanost korišćenja nacionalne frekvencije Radija B92

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) razmotri opravdanost korišćenja nacionalne frekvencije Radija B92 i ističe da je Antena grupa, vlasnik ovog medija, ukidanjem informativnog programa i otpuštanjem velikog broja zaposlenih dovela u pitanje njegovu frekvenciju

UNS podseća da je Savet REM-a usaopštenju objavljenom 29. juna, povodom davanja saglasnosti ovog tela na objedinjavanje vlasništva dve televizije sa nacionalnom frekvencijom TV Prva i TV B92, naveo da „Savet prvenstveno insistira na poštovanju programskih elaborata na osnovu kojih su TV Prva i TV B92 izdate dozvole naglašavajući obavezu da broj zaposlenih u ovim stanicama koji je naveden u elaboratima ne bude smanjen ovim objedinjavanjem vlasništva“.

UNS ističe da je Radio B92 nacionalnu frekvenciju dobio na osnovu elaborata koji ima informativni program i da bi menjanje programske koncepcije i stvaranje muzičkog umesto informativnog radija ozbiljno ugrozilo programasku šemu na osnovu koje je ovaj radio dobio nacionalnu frekvenciju.

UNS podseća da je menadžment Radija B92 u četvrtak otpustio, kako je UNS nezvanično saznao, 12 zaposlenih i prekinuo emitovanje informativnog programa.

Takođe, UNS nezvanično saznaje da će doći do smanjenja broja zaposlenih u TV Prvoj i TV B92 što takođe dovodi u pitanje opravdanost korišćenja nacionalnih frekvencija ove dve televizije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend