06. nov 2015.

UNS: Zaposleni u Tanjugu bez zakonom garantovanih prava

Udruženje novinara Srbije (UNS) za gašenje Tanjuga smatra odgovornim menadžment Tanjuga, Agenciju za privatizaciju i Ministarstvo kulture i informisanja jer su morali da obezbede mogućnost da i zaposleni u ovoj novinskoj agenciji ostvare pravo na prenos kapitala bez naknade

UNS pita menadžment Tanjuga, Agenciju za privatizaciju i Ministarstvo kulture i informisanja zašto se to nije desilo, uprkos izjavi državnog sekretara Saše Mirkovića od 10. oktobra da je „besplatna podela akcija nešto što Zakon prepoznaje kao sledeću fazu kada je u pitanju Novinska agencija Tanjug“.

UNS je zato iznenađen jučerašnjom izjavom državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Saše Mirkovića za B92 da su „privatne agencije Beta i Fonet dovoljne za tržište Srbije“. Da li to znači da je Tanjug ugašen zato što je neko u vlasti ili medijskoj zajednici smatrao da je ova novinska agencija suvišna?

UNS podseća da je privatizacija prenosom kapitala bez naknade zaustavljena pre dva meseca kada je Agencija za privatizaciju, pogrešnim tumačenjem zakona, zaposlenima u RTV Vranje prenela 33 odsto umesto celokupnog kapitala. Ministarstva privrede i kulture ovaj problem nisu rešila, a više od 20 medijskih kuća čiji zaposleni imaju pravo da na prenos kapitala bez naknade, čekaju i nepravedno trpe štetu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend