26. nov 2015.

Urednik Boris Vuković: Tanjug info nov medij, nema veze sa agencijom Tanjug

Urednik novoosnovanog medija Tanjug info Boris Vuković rekao je za UNS da „ovaj medij nema nikakve veze sa Novinskom agencijom Tanjug i da je to potpuno novi medij“ čiji je osnivač preduzeće Telegram d.o.o. iz Beograda”

“Nemamo veze sa novinskom agencijom. U okviru našeg preduzeća osnovali smo medij Tanjug info u kom će mladi novinari učiti novinarski posao i raditi. Pratimo šta se dešava sa Novinskom agencijom Tanjug i želja nam je bila da se sačuva ime ovog brenda i da mladi ne zaborave da je nekada postojala velika novinska agencija”, rekao je Vuković.

On je dodao da im u Agenciji za privredne registre “niko nije rekao da ime nacionalne agencije ne smeju da koriste u svom nazivu”.

“Predali smo zahtev za registraciju i nismo imali problema zbog imena”, rekao je Vuković.

U Registru medija u APR-u, glasilo „Tanjug info“ upisano je kao „dnevne i periodične novine“.

Na pitanje kada će ovaj medij početi sa radom, Vuković navodi da je to poslovna politika i da će javnost na vreme biti upoznata sa planovima ovog medija.

Podsećamo, poslanik Srpske napredne stranke i osnivač Moje TV Saša Mirković rekao je za tu televiziju da je osnivanjem Tanjug infa „sačuvana tradicija najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja”.

„Imajući u vidu da smo pre izvesnog vremena preuzeli najstariji sportski list Sport, koji postoji već 70 godina, mogu slobodno da kažem da smo na neki način postali čuvari tradicije srpskih medija“, izjavio je još Mirković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend