17. okt 2015.

Urednik Istinomera: Šta bi tek rekli da nema video snimka

nedeljkovGlavni i odgovorni urednik sajta Istinomer Raša Nedeljkov izjavio je, gostujući u Novom danu N1 televizije, da je zabranom novinarki i snimatelju tog sajta da obave intervju ispred restorana Savanova u Beogradu komunalna policija zloupotrebljena u političke svrhe

„Još čekamo poziv prekršajnog sudije u vezi sa prekršajnim prijavama koje je podnela komunalna policija. Mi smo podneli nekoliko pritužbi na rad komunalne policije od koje smo dobili odgovor“, objašnjava Nedeljkov.

Opisujući odgovor komunalne policije Istinomeru, Nedeljkov kaže da je „vrlo maštovit“.

„Načelnik komunalne policije je odgovorom legitimizovao odnosno dao preporuku drugim komunalnim policijacima da ubuduće mogu ovako da se ponašaju, ne samo prema novinarima već prema svim građanima“, smatra Nedeljkov.

Nedeljkov kaže da Istinomer još čeka odgovor Zaštitnika građana i Poverenice za zaštitu ravnopravnosti jer smatra da su činom 25. septembra pojedinci u Komunalnoj policiji „prekršili svoja ovlašćenja, prekomerno upotrebili silu i pokušali da uguše javnu reč“.

On podseća i da je na zvaničnoj stranici Beograda na vodi bio poziv građanima da dođu između 23. i 25. septembra na Sajam slatkiša, upravo na mesto gde je Istinomer pokušao da snimi intervju.

Nedeljkov kaže da se na video snimku jasno vidi primena sile prema novinarima koji su bili na radnom zadatku i postavlja pitanje: Šta bi tek bili odgovori komunalne policije da nema video snimka?

Ceo razgovor sa urednikom Istinomera pogledajte ovde (Izvor: N1)

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend