23. mar 2015.

„Utvrditi istinu o smrti Ćuruvije“

veran maticKomisija za istraživanje ubistava novinara Vlade Srbije pozdravlja odluku Apelacionog suda kojom je potvrđena optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije

Predsednik Komisije Veran Matić je Tužilaštvu za organizovani kriminal i drugim državnim organima (MUP, BIA) čestitao na upornosti u rešavanju slučaja.

“Nadamo se da će se i na suđenju utvrditi puna istina o ovom ubistvu i da će počinioci i nalogodavci biti primereno kažnjeni. Nadamo se da ćemo uskoro videti i rešavanje ostalih slučajeva kojima se Komisija bavi“, naveo je Matić.

On je naveo da nijedan slučaj ubistva novinara ne bi smeo da ostane nerazjašnjen, jer nekažnjivost samo ohrabruje da se nastavi nasilje nad novinarima, medijskim radnicima i medijskim kućama.

“Nadamo se da će i rešenje slučaja ubistva kolege Slavka Ćuruvije 16 godina posle zločina biti ohrabrenje da nijedno od ubistava ne padne u zaborav, i podsetnik za sve nadležne institucije i vlade da moraju obavljati svoj posao sa posebnom pažnjom kada je reč o nasilju nad novinarima i medijima, upravo zbog važnosti uloge koju igraju slobodni mediji u savremenim društvima“, zaključio je Matić.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv četvorice pripadnika DB-a optuženih za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ Slavka Ćuruvije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend