04. jun 2016.

Vajat: Zabrinutost zbog RTV

rtv_vojvodina_logo_maliNa sednici Komiteta za kulturu, nauku, obrazovanje i medije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope istaknut problem RTV

Džejn Vajat (Jane Whyatt) iz Evropskog centra za slobodu medija (European Centre for Press and Media Freedom) izrazila je zabrinutost zbog smena celokupnog uređivačkog tima Radio-televizije Vojvodine (RTV).

Whyatt je na javnom slušanju koje je održano juče u Parizu u okviru redovne sednice Komiteta za kulturu, nauku, obrazovanje i medije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope posebno istakla problem RTV.

Poslanica Demokratske stranke Vesna Marjanović istakla je da su se smene dogodile bez jasnog obrazloženja, uz pozivanje na rejtinge, o čemu podaci nisu bili dostupni javnosti.

Marjanović je ocenila da takvi podaci ne mogu biti opredeljujući kada je u pitanju javni servis.

“Naprotiv, u pitanju je televizija koja je u programskom smislu zabeležila veliki napredak i u pitanju je očigledan politički pritisak”, izjavila je Marjanović.

Ona je ocenila da je potrebno da međunarodne organizacije pkažu veću solidarnost u podršci ugroženim medijima, posebno javnim servisima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend