16. nov 2016.

Velibor Jovanović iz Kruševca novi vlasnik RTV Trstenik

“Velibor Jovanović novi je većinski vlasnik RTV Trstenik”, rekla je Udruženju novinara Srbije (UNS) direktorka ovog medija Anica Miletić. Na pitanje UNS-a koji procenat vlasništva ima Jovanović i koliko od četiri akcionara RTV Trstenik mu je prodalo akcije, Miletić nije želela da odgovori. Velibor Jovanović je privrednik iz Kruševca

Kako UNS nezvanično saznaje, pre manje od mesec dana Jovanović je sa funkcionerom Srpske napredne stranke Bratislavom Gašićem posetio ovaj medij kako bi sa vlasnicima razgovarao o prodaji.

“Došli su njih dvojica sa obezbeđenjem. Imali su sastanak sa vlasnicima. Koliko znam, zbog lošeg finansijskog stanja u RTV Trstenik akcionari su rešili da prodaju televiziju”, rekao je UNS-u kolega koji je želeo da ostane anoniman.

Velibor Jovanović bio je u maju ove godine na čelu konzorcijuma Grupe građana koja je prikupljala sredstva za kupovinu poslovnog prostora Srpskoj naprednoj stranci u Kruševcu.

Inače, potencijalni kupac RTV Trstenika u oba kruga privatizacije prošle godine bio je i Radoica Milosavljević. On je tada izjavio za UNS da su „namerno hteli da ga isključe i onemoguće mu kupovinu ovog medija, pa su zato u oba kruga licitirali iznose koje nisu mogli da plate“.

Podsetimo, RTV Trstenik je bila neuspešno privatizovana u prvom krugu privatizacije. Konzorcijum fizičkih lica čiji je ovlašćeni predstavnik bio Vladimir Stevanović izlicitirao je najvišu cenu od 177.000 evra koja je bila šestostruko veća od početne, ali je nekoliko dana kasnije odustao od ponude.

U drugom krugu konzorcijum zaposlenih i građana na čelu sa zaposlenim Aleksandrom Đalićem izlicitirao je iznos od 121.000,00 evra, a zatim odustao, kao i drugoplasirani ponuđač, jer nisu mogli da uplate izlicitirani koji je bio petostruko veći od procenjene vrednosti ovog medija.

Nakon toga, rešenjem Ministarstva privrede kapital RTV Trstenik bez naknade je prenet na četiri sadašnja i bivša zaposlena u ovom mediju koji su na to imali pravo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend