29. jul 2015.

Velika podrška apelu za drastično oporezivanje kiča

Apel direktora Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) Bojana Panaotovića, čija je središnja ideja drastično oporezivanje kiča, vraćanje mladih kulturi i promovisanje pozitivnih kulturnih obrazaca, za samo četiri dana podržalo je više od 300 javnih ličnosti, saopštila je danas ta institucija

Broj i relevantnost potpisnika koji su podržali apel ukazuju na opravdanost i potrebu jedne takve inicijative, ističu u novosadskom Kulturnom centru.

Te navedene činjenice kao i ogroman, pozitivan odjek koji je apel doživeo ne samo u domaćim, već i u medijima u regionu, “nameću potrebu da se nadležni državni organi, a prevashodno Ministarstvo kulture podrobno uhvate u koštac sa ovim  pitanjem”.

KCNS navodi da su apel direktora te institucije između ostalih podržali analitičari dr Dušan Janjić, dr Dejan Vuk Stanković i Branko Radun, nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije ambasador u Izraelu Mile Isakov, ekonomisti prof.dr Slobodan Komazec i Branko Dragaš, kao i predsednica DSS dr Sanda Rašković Ivić.

Podršku su dali i pesnik Pero Zubac, aforističar Ilija Marković, narodni poslanik SNS-a Vladimir Đukanović, predsednica udruženja “Roditelj” dr Dragana Ćorić, advokat Marko Nicović, nekadašnji predsednik Skupštine grada Novog Sada Zoran Vučević, predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković i mnogi drugi.

Na zvaničnom sajtu KCNS  može da se vidi pismo javnosti direktora KCNS, spisak dosadašnjih potpisnika, kao i mogućnost kako da se podrži taj apel, navedeno je u saopštenju

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend