26. feb 2016.

Veran Matić: U Nemačkoj saslušan osumnjičeni za ubistvo Pantića

veran maticVeran Matić, predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara saopštio je juče da je srpska policija u Nemačkoj obavila saslušanje Dragana Antića, za koga postoje indicije da je umešan u ubistvo jagodinskog novinara Milana Pantića 2001. godine

– Posle višegodišnjeg čekanja istražni organi Republike Srbije bili su u prilici da obave razgovor sa Draganom Antićem, ranije Tešićem, u Nemačkoj, za koga postoje indicije da je umešan u ubistvo jagodinskog novinara Milana Pantića 2001. godine.

Iako je u ranijem periodu, Antić (Tešić) negirao svoju umešanost u mučko ubistvo Pantića, nakon obavljenog razgovora, istražitelji ne mogu da ga odbace kao potencijalnog počinioca ovog ubistva. Sumnju u iskrenost Antića (Tešića) dodatno podgreva njegovo odbijanje da bude podvrgnut poligrafskom testiranju. U ranijem periodu Antić (Tešić) izjavljivao je za medije da i on ima pitanja za istražne organe i Komisiju koju je formirala Vlada Srbije, ali prilikom razgovora navedena pitanja su ostala nepostavljena – saopštio je Matić.

On je naveo i da se nada da će istražni organi primenom ostalih zakonskih mera razotkriti istinu i konačno privesti pravdi nalagodavce i počinioce ubistva novinara Pantića.


Autor: T. M. S.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend