17. apr 2015.

Vesna Rakić: Nalogodavci će proći nekažnjeno kao u slučaju Đinđić

vesna rakic vodinelicProfesorka prava Vesna Rakić Vodinelić izjavila je danas da je moguće da i u slučaju Slavka Ćuruvije, slično kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pravi nalogodavci ostanu van domašaja pravde

– Te teške reči da je ubistvo učinila država obavezuju ovu državu, a tu mislim na njene pravosudne organe, a ne na organe vlasti, ne na premijera, ne na prvog potpredsednika, nego na nadležne organe, dakle: Tužilaštvo i sud da utvrde kakvu će optužnicu podneti – rekla je Vesna Rakić Vodinelić za Radio Slobodna Evropa.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je u utorak da su za ubistvo Ćuruvije 1999. godine osumnjičeni tadašnji šef Državne bezbednosti Radomir Marković i operativci te službe Ratko Romić, Milan Radonjić i Miroslav Kurak. Marković je u zatvoru, Kurak je van Srbije, a Radonjić i Romić su juče uhapšeni.

Vesna Rakić Vodinelić je istakla da treba reći da je ubistvo Ćuruvije izvršio režim kojim je rukovodio Slobodan Milošević, a u kojem su “neki današnji vrlo visoko pozicionirani funkcioneri, kao što je premijer, kao što je prvi potpredsednik Vlade, pa i predsednik države, imali veoma istaknuta mesta”.

Po njenim rečima, tu možda treba tražiti odgovor na pitanje zbog čega se ne ide potpuno duboko u nalaženje inspiratora.

– Priču da je možda dala nalog za ubistvo Mirjana Marković ja ne bih isključila kao mogućnost, ali problem je u tome što je ona u Rusiji i što nema neke velike verovatnoće da bi mogla da se pojavi pred istražnim organima – rekla je Vesna Rakić Vodinelić.

Preuzeto sa: Beta

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend