19. jul 2016.

Vladajuća stranka prvi put u istoriji otvorila izložbu posvećenu kritici njenog rada

big_1468928551--thumb__MG_3370_1024_cinsMeđu više od dve i po hiljade medijskih sadržaja i CINS-ovi tekstovi

„Vučić, Vučić, Vučić, Vučić, Vučić…“, odzvanja glas Zorana Kesića sa dva monitora u galerijiProgres u Beogradu. Ponavljanje prezimena premijera Srbije izmontirano je iz emisija 24 minuta sa Zoranom Kesićem i deo je izložbe koju je sinoć predstavila Informativna služba Srpske napredne stranke (SNS).

Izložba pod nazivom Necenzurisane laži sadrži više od dve i po hiljade medijskih sadržaja koji predstavljaju kritiku rada premijera Aleksandra Vučića i njegove Vlade u protekle dve godine.

Prema rečima Vladanke Malović, šefice Službe za informisanje SNS-a, izložba nije prozivanje tih medija nego dokaz da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika već i “ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori”.

Svoje mesto na ovoj izložbi našli su i tekstovi Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). Među njima su tekstovi koji su analizirali uzroke poplava iz 2014. godine i pokazali propuste odgovornih institucija, istraživanje o tome kako nedefinisani odnosi Srbije i Kosova najviše pogoduju kriminalu, kao i istraživanje o nelegalnoj eksploataciji peska i šljunka.

Među sadržajima u kojima se spominje CINS su i izjave direktora CINS-a Branka Čečena, ali i vesti o nagradama koje su dobijali novinari CINS-a.

Na izložbi su predstavljeni mediji i tekstovi koje su Aleksandar Vučić i njegova stranka već napadali na konferencijama za štampu i kroz provladine medije. Poseban zid su zauzeli statusi sa profila, uglavnom novinara, na društvenim mrežama.

Izložba je lišena medijskih sadržaja koji su hvalili rad Vlade i premijera i napadali one koji su ih kritikovali pa nije jasno na koji način će javnost da stekne uvid kako je izgledalo novinarstvo u prethodne dve godine.


Pogledajte foto galeriju sa izložbe.

 Foto: CINS 

1 komentar za: “Vladajuća stranka prvi put u istoriji otvorila izložbu posvećenu kritici njenog rada

  1. Bane

    Vučić ne cenzuriše izložbe, pa da otvara kontra-izložbu. On cenzuriše nacionalne medije, gradske tv kuće, u tom smislu i prema proporciji cenzure, on treba da otvori nacionalnu tv stanicu koja će izveštavati o njegovoj cenzuri.

    20. јул 2016. at 03:48

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend