29. dec 2014.

Vučić će da vlada koliko god to želi

olja beckovicAutorka „Utiska“ ispričala je da je bila u poziciji da izgubi sina Luku u tragediji koja se desila na Adi Huji i da joj je teško pala hajka na njega samo zato je „sin Olje Bećković“. Ona kaže da nemamo opoziciju, a da će se vlast raspasti kao helijumski balon

Olja Bećković, autorka emisije „Utisak nedelje“, kaže da ne zna da li će njena emisija ikada biti emitovana. Novinarka koja je u više medija proglašena za ličnost godine u intervjuu „Nedeljniku“ kritikovala je vlast i opoziciju, ali je i prvi put govorila o sinu koje je bio u automobilu koji je nedavno sleteo u reku, a u tragediji je stradalo troje ljudi.

Kritika opozicije

– Mi nemamo opoziciju, ali to što opozicija ne valja ništa i što je napolju blato, to uopšte ne znači da je vlast dobra. A ovde se sve vreme pravi atmosfera da ako hoćeš kritički da razmišljaš, treba da pričaš o tome da opozicija ne valja ništa. Kao da to nešto popravlja vlast – rekla je Bećkovićeva.

Na pitanje koliko će Vučić da traje, ona je odgovorila:

– Koliko on hoće, odnosno koliko izdrži. Čini mi se ipak da će ta stvar da se raspadne sama od sebe. Da je to onaj helijumski balon koji će se jednom samo probušiti.

Govoreći o tragediji na Adi Huji, kada je u nesreći nastradalo troje mladih ljudi u automobilu koji se survao u reku i u kojem je bio i njen sin Luka Višnjić, poznata voditeljka kaže:

Teška tragedija

– Bila sam u poziciji da u ovoj godini izgubim sve, a kada kažem sve, to se odnosi na jedno jedino biće, zvano Luka. Ne postoji tu posao. Ne postoji ništa. Postoji moj sin. I hvala bogu što je Luka preživeo. Ali to je jedna jeziva tragedija i tri porodice su pre tri nedelje ostale bez troje dece. Sad gledate to lešinarenje, gde mene sačekuju te noći ispred bolnice i postavljaju mi ta pitanja kako je Luka, ja izgovaram „Hvala bogu, živ je.“ To se sutradan stavlja na naslovne strane i tumači se tako da sam ja jedan bezosećajni skot koji je, drugim rečima, rekao: „Baš me briga, sve je super, ništa se nije desilo, moj sin je dobro.“ I treba stvarno da ste opasan psihopata da biste takve stvari radili. Onda čitaš to dalje i misliš: „Aha, Luka Višnjić ima jednu krivicu i ti krivica je već dvadeset godina što je moj sin.“ Ja ga od toga ne mogu poštedeti. I onda iz svih tih novina koje čitamo narednih deset dana vidimo da ima krivice broj dva, a to je što je preživeo.

Čestitam, ponizila si me

Govoreći o emisiji kada joj je gost bio premijer, Bećkovićeva je rekla da je tokom pauza za reklame bila napeta atmosfera, da je ona ćutala, a Vučić nešto crtao po papiru:

– Sutra ujutru čuli smo se poslednji put, pošto me je redovno svakog ponedeljka izveštavao o rejtinzima. Rekao mi je: „Čestitam ti, ponizila si me pred milionskim auditorijumom“ – ispričala je Bećkovićeva.

Kesić dobro radi, ali to je samo alibi

Na pitanje da li ima cenzure, pošto Zoran Kesić priča šta hoće, Bećkovićeve je rekla:

– Mislim da Kesić to dobro radi. Ali istovremeno mislim da Kesić pravi alibi, i ne samo Kesić, da je ovde nešto dozvoljeno. Da se vratimo na početak, povodom Matijinog intervjua NIN-u. Glavni komentar je bio: „Ma nemoj, kakva cenzura, a on na naslovnoj strani.“ Užasno je komplikovano da objasniš ljudima da postoji nešto što se zove uticaj. I da sve što ima mali tiraž, može da postoji, što da ne. Ali to nije dokaz da nema cenzure.

2 komentara za: “Vučić će da vlada koliko god to želi

  1. Bata

    Razumem i podrzavam Olju…zelim joj sve naj lepse.

    10. јан 2015. at 07:15
  2. Podrzavam Olju i zelim sve najbolje njoj o njenom sinu.

    05. апр 2015. at 00:52

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend