25. jul 2016.

Vučić danas i sam na izložbi SNS „Necenzurisane laži“

Mandatar i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić bi danas, prema najavama, trebalo da poseti izložbu SNS „Necenzurisane laži“, saopštila je ta stranka

Izložba je otvorena u ponedeljak, 18. jula, u galeriji „Progres“ u Beogradu i na njoj su predstavljeni članci, tvitovi i naslovi iz dela medija, koji prema mišljenju SNS negativno pišu o predsedniku i funkcionerimate stranke.

Najbrojnije su naslovne strane i tekstovi Danasa, nedeljnika NIN, Vreme i Njuzvik, prilozi kablovske televizije Nl, ali i karikature Marka Somborca, Dušana Petričića i Predraga Koraksića.

Predstavljeni su i tvitovi i citati zaštitnika građana Saše Jankovića, predsednice Saveta Nove stranke Vesne Rakić Vodinelić, Kristijana Mira iz Reportera bez granica, kadrovi iz ukinute emisije „Utisak nedelje“ Olje Bećković i kadrovi emisije Zorana Kesića.

U javnosti je ta izložba izazvala kritike jer je protumačena kao pritisak na medije. Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Srbije (NDNV) ocenili su da izložba predstavlja vrhunac cinizma SNS, odnosno predstavnika vlasti, ali i dodatni pritisak na ionako krhku slobodu izražavanja u zemlji.

NUNS i NDNV su kritikovali i ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zato što je podržao izložbu „koju nije ni video i jer je ocenio da dve godine deo medijske scene spinuje priču o cenzuri i autocenzuri“.
Po rečima predstavnika SNS-a, „Necenzurisane laži“ su samo izbor 2.523 primera od ukupno 6.732 negativna medijska sadržaja u poslednje dve godine objavljena o Aleksandru Vučiću i SNS.


Izvor: Narodne novine – Niš

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend