06. nov 2015.

Vučić: Mediji me napadaju a ne znaju ni kad je živeo Luj XIV

Mesto: Beograd Datum: 24.06.2015 Dogadjaj: POLITIKA - premijer Srbije Aleksandar Vuèiæ na konferenciji za novinare posle razgovora sa liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenadom Èankom Licnosti: Aleksandar Vuèiæ

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić smatra da ga određeni mediji napadaju

Premijer Vučić kaže da medijima niko ne sme da preti zbog njihovog izveštavanja, a kada je u pitanju izjava ministra policije Nebojše Stefanovića da Televizija N1, dnevni listovi Danas i Kurir vrše hajku protiv premijera, Vučić kaže da Stefanović ima pravo na svoje mišljenje.

„Znate li vi nešto o Luju XIV? Do kad je živeo Luj XIV? A što me onda poredite s nekim o kome ne znate ni kad je živeo? Znate li šta je ostavio Luj XIV iza sebe? Kad me poredite u redu je da bar znate u kom veku je živeo, a vi koji me napadate ne znate ni u kom veku je živeo“, rekao je Vučić i dodao:

„Da li ćete to da nazovate napadom, hajkom, ovim ili onim, ne znam i potpuno je svejedno. Da ste nešto lepo hteli da kažete, niste. Šta ja tu da radim. Ne mislim da je to neki greh. Da li vam neko smeta, pravi problem, pozvao telefonom? Nije niko. Vi svoj posao radite, ja vam čestitram godišnjicu i želim vam uspešan rad i ubuduće, samo nemojte nama da pravite zabrane da izgovaramo ono što mislimo“, poručio je Vučić.

Stefanović: Građansko pravo da imam mišljenje o stanju u medijima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je njegovo građansko pravo da ima mišljenje o svemu, pa i o stanju u medijima i da ne želi da bilo koji medij u zemlji vrši na njega pritisak šta će da kaže.

Stefanović je na pitanje novinara da li izjavom da „mediji vode hajku protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića“ vrši pritisak na medije, poručio da će uvek imati svoj stav, da će se boriti da ga iznese i da ga niko neće ućutkati.

„Ako mi uskraćujete pravo da iznesem mišljenje, to je pokušaj cenzure i pritiska na mene kao građanina. Uvek ću imati svoj stav, boriću se da ga iznesem i neće me niko ućutkati“, istakao je Stefanović, koji je i potpredsednik SNS.

 Foto: Fonet 

1 komentar za: “Vučić: Mediji me napadaju a ne znaju ni kad je živeo Luj XIV

  1. Strani Placenik

    LJudi moji pa jeli ovo moguce?
    Onomad kada je onaj Akademik rekao , to sto je rekao o Kosovu.
    Ovi SNS-ovci da ga rastrgnu.
    A ovaj slinak sad ima covek svoje misljenje i kao gradjan .
    Ipak ova Srbija nije normalna .

    06. нов 2015. at 22:06

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend