17. mar 2016.

Vučić najviše zastupljen u štampi

novine-trafika-kiosk-dnevni-listNajzastupljenija ličnost u dnevnim listovima i nedeljnicima je premijer i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić sa 350 pominjanja, slede Ivica Dačić sa 100, Vojislav Šešelj sa 91 i Bojan Pajtić sa 88, saopštila je danas agencija medija Kliping koja je analizirala period od 9. do 15. marta

Kada je reč o izbornim listama, najzastupljenija je koalicija okupljena oko SNS sa 369 pominjanja, koju po broju objava prate koalicija oko Demokratske stranke sa 226 i koalicija Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija sa 179 pominjanja.

U zbir objava uračunate su i objave u kontekstu lokalnih i pokrajinskih izbora, pominjanja u drugim dnevno-političkim ili istorijskim kontekstima, objave o ličnostima – nosiocima državnih funkcija, kao i sekundarna, odnosno usputna pominjanja.

Ako se u obzir uzmu samo medijske objave u kontekstu kampanje na republičkom nivou, kao i objave u kojima se stranačkim listama daje primarni publicitet, lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, ima 95 tekstova.

Za njom slede slede SPS-JS sa 44 i koalicija oko Demokratske stranke (DS) sa 39 tekstova, navodi Ilija Vučević iz agencije Kliping.

Prema analizi Klipinga, najveći broj negativnih tekstova napisan je o DS i to 35, a slede SNS i to 30 tekstova i koalicije SPS-JS i Demokratska stranka Srbije – Dveri po 14 tekstova, zaključuje se u analizi agencije Kliping.

Kada je reč o negativnoj kampanji koje vode partije protiv konkurenata, koalicije oko SNS i DS su u ovoj sedmici međusobno razmenjivale kritike, dok su Srpska radikalna stranka i Pokret socijalista napadali koaliciju DSS-Dveri.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend